Bank of England letar efter expert för utveckling och utfärdande av CBDC

[ad_1]

Bank of England (BoE) har publicerat en jobbannons för en seniorexpert för centralbankens digitala valutor (CBDC) för att leda bankens tankar om genomförbarhet, design och implementering av ett CBDC.

Tillkännagivandet är det senaste i en serie liknande senaste inlägg, alla relaterade till CBDC, och representerar aktiva åtgärder som tagits av den brittiska regeringen och BoE för att utforska lönsamheten för en central digital valuta.

Mer än 60 länder experimenterar för närvarande med CBDC-teknik, en digital version av ett lands fiat och skiljer sig från andra former av kryptovalutor genom att de stöds av en centralbank.

CBDCs får fart

Enligt en färsk rapport från det globala konsultföretaget PricewaterhouseCoopers är detaljhandeln med CBDC-projekt i ett mer avancerat skede i framväxande ekonomier, främst i Asien. I april 2020 blev People’s Bank of China (PBOC) den första stora banken som lanserade experiment i en digital valuta och tros vara det mest avancerade CBDC-projektet hittills.

Indien, som övervägde att förbjuda privata kryptovalutor, meddelade att man funderade på att implementera sin egen CBDC. På samma sätt uppgav centralbanken i Brasilien att den förväntade sig att utfärda en CBDC för masscirkulation 2022.

Inom regionen sa Europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde att en digital valuta för Europeiska unionen potentiellt skulle kunna rullas ut 2022. I mars 2021 träffades företrädare för tillsynsorgan i USA och Europeiska unionen för att diskutera lönsamheten att anta stallmynt och CBDC.

En dedikerad arbetsgrupp

Tidigare denna månad lanserade Storbritannien och BoE en ny arbetsgrupp och en dedikerad CBDC-enhet för att bedöma ”fördelar, risker och praktiska egenskaper” med en centralbankvaluta.

BoE: s omedelbara prioriteringar verkar vara inriktade på att förstå möjligheterna och skadorna med ett CBDC, diskutera partnerskap och utveckla en funktionell CBDC-design för omfattande adoption.

Element inom den brittiska regeringen verkar förbli skeptiska till att anta ett CBDC för snabbt. Hittills har inget beslut fattats om det formella införandet av ett CBDC i Storbritannien.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link