Bank of Canada CBDC ska ha mindre skada för miljön än Bitcoin, säger vice ordförande

Timothy Lane, biträdande guvernör för Bank of Canada, har sagt att alla digitala valutor som banken skulle erbjuda på vägen kommer att skada miljön mindre än Bitcoin.

Ett hett ämne nyligen för kryptovalutor har varit den möjliga negativa effekten som gruvdrift och handel med digitala tillgångar har på miljön. I ett försök att bekämpa denna växande fråga har Bank of Canada (BoC) börjat undersöka miljöpåverkan av digital valuta som en del av sitt projekt för att skapa en egen centralbank digital valuta (CBDC).

Allmänhetens förtroende för kryptovalutor

Timothy Lane, biträdande guvernör för Bank of Canada, talade nyligen vid en panel som värd Kanadensiska handelskammaren om projektets forskningsfas. Lane uppgav att den energiintensiva processen är avgörande för hur mycket allmänheten litar på kryptovalutor. Han tror att BoC inte skulle behöva börja från grunden, eftersom medborgarna i Kanada redan litar på sin nationella bank.

”Det är uppenbart att det finns en hög grad av allmänhetens förtroende för det vi erbjuder, och när vi tänker på en centralbanks digitala valuta är det förtroendet en viktig sak vi tar med till bordet”, sa Lane under sitt tal. ”Det betyder naturligtvis att vi inte skulle behöva förlita oss på de miljövänliga, mycket slösaktiga metoderna för gruvteknik som vi har sett med kryptovalutor.”

Inget pressande behov av en CBDC just nu?

Lanes kommentarer visar att Kanada menar allvar med sin önskan att lansera en CBDC snarare än senare. I oktober 2020 sade chefen för BoC Tiff Macklem att det inte finns något ”pressande behov av ett CBDC just nu.” Även om det verkar vara fallet, uttalade Macklem också sin önskan att inte bli slagen till stans av andra länder. ”Om ett annat land har [a CBDC] och det gör vi inte, det kan verkligen skapa några problem. ”

Som med många moderna industrier som växer, som smartphones och hybridbilar, har miljöeffekterna av kryptokurvor fallit under intensiv granskning under de senaste månaderna.

Det finns en bra anledning till detta, med tanke på att gruvdrift av bitcoin (BTC) längs står för mer energianvändning än vissa första världsländer använder på årsbasis. Frågan kring kryptogruvan är direkt relaterad till hårdvaran som är involverad i att lösa komplex matematik som krävs för processen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link