Bank of America bildar nytt Cryptocurrency Research Team

Bank of America Corp. har satt ihop ett nytt forskargrupp, leds av Alkesh Shah, för att undersöka kryptovalutor.

Kryptovalutaforskningsteamet som Bank of America (BoA) har skapat kommer när intresset för digitala tillgångar fortsätter att öka över hela världen. Bloomberg rapporterade att ett memo erhölls av Insider som hade skickats till Merrill Lynch Wealth Management anställda och partners. Daterad den 8 juli skrevs memoet av Candace Browning, chef för global forskning vid BoA.

Ett utdrag ur Brownings memo lyder: ”Kryptovalutor och digitala tillgångar utgör ett av de snabbast växande teknologiska ekosystemen. Vi är unikt positionerade för att ge tankegodskap på grund av vår starka branschforskningsanalys, marknadsledande globala betalningsplattform och vår blockchain-expertis. ”

På en fråga från Bloomberg bekräftade en taleskvinna för BoA ​​memot och dess innehåll

Teamet kommer att ledas av Alkesh Shah, en tidigare chef för det globala teknologispecialistteamet vid Bank of America som gick med i företaget 2013. Innan BoA arbetade Shah på Morgan Stanley och Lehman Brothers Holdings Inc. Shah kommer att få sällskap av medlemmar från Merrill Lynchs digitala innovationsgrupp, Mamta Jain och Andrew Moss, som en del av forskargruppen.

Jain har erfarenhet av digital strategi för globala marknader, medan Moss är vice vd i bankens data- och innovationsgrupp. Shah och forskargruppen kommer att rapportera direkt till Michael Maras, chef för räntebärande, globala valutor och råvaruforskning vid banken.

Banker som tar del av kryptovalutor

Det känns som en lång tid framöver, men traditionella banker tittar äntligen in i världen av kryptovalutor. Vissa har till och med börjat erbjuda tjänster baserade på kryptohandel eller välfärdshanteringsprodukter för digitala tillgångar.

Dessutom har ett antal stora banker, inklusive JPMorgan, Goldman Sachs och Chase, börjat erbjuda handel med kryptovalutaterminer och erbjudit prismål norr om $ 100.000.

Till och med landets äldsta bank, Bank of New York Mellon Corp. (BNY Mellon) tillkännagav sina planer på att erbjuda kryptoförvaring till kunder. Banken tillkännagav också sin plan att integrera digitala valutor i sina äldre system på lång sikt.

BYN Mellon gick med i ett antal internationella banker som har gått in i kryptospelet det senaste året, inklusive Banca Generali, Italiens största bank.

Inte all uppmärksamhet har varit positiv från Bank of America. Vissa analytiker vid BoA har kritiserat kryptos för deras extrema volatilitet. Till och med deras VD Brian Moynihan vittnade om att ”Vi lånar inte ut mot kryptovalutor och bankerar inte företag vars primära verksamhet är en kryptovaluta eller underlättande av kryptovalutahandel och investering.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link