Bank Indonesien på väg att släppa digital rupiah

Bank Indonesien befinner sig i förskottet för att släppa en digital rupiahvaluta och kontrollerar plattformar för att se vilka som passar bäst deras behov.

Eftersom världen ser en ökning av digitala transaktioner under covid-19-pandemin börjar många länder titta närmare på lanseringen av centralbankens digitala valutor (CBDC).

Enligt forskning gjord av Bank for International Settlement (BIS) undersöker mer än 85% av centralbankerna aktivt CBDC, medan 60% testar teknik och 14% har gått för att starta alfa-testning av dessa projekt. Digitala valutor är inställda för att modernisera dessa finansiella system och påskynda internationella transaktioner avsevärt.

Idag blev Bank Indonesia (BI) den senaste av en lång rad centralbanker som meddelade sin övergång till en nationell digital valuta.

När det gäller Bank Indonesia har de beslutat att göra skapandet och lanseringen av den digitala rupien till en av deras huvudprioriteter, efter att ha sett en ökning i digitala transaktioner. Enligt uttalandet ökade transaktionsfrekvensen på digitala bankplattformar med 60,3% till mer än 570 miljoner under aprilmånaden. BI-data visar att värdet också ökade med 46% till cirka 3 114 biljoner rupier, vilket konverterar till cirka 217 miljarder dollar.

Guvernör Perry Warjiyo uppgav att ”BI planerar i framtiden att utfärda en centralbank digital valuta, digital rupiah […] som ett lagligt digitalt betalningsinstrument i Indonesien. ” Guvernören fortsätter med att säga, “Vi överväger naturligtvis också våra alternativ för den teknik som vi kommer att använda.”

Asien blir en het zon för CBDC-pilotprogram

Indonesien är inte den enda asiatiska centralbanken som har meddelat avsikter att börja arbeta för en digital valutalösning.

Bara igår meddelade Sydkoreas centralbank sin avsikt att köra en serie tester på en CBDCs funktionalitet och användbarhet. Testerna är planerade att börja i augusti och avslutas någon gång i mitten av 2022. Intressant nog uppgav Bank of Korea att deras plan inte exakt är att frigöra valutan utan att testa dess nytta.

Kina är ett annat asiatiskt land som har kastat sin hatt i ringen av CBDC-testprogram. Kina har testat mest och har börjat utöka sitt testprogram. Försöket är inte bara tekniskt utan också för att öka medvetenheten om själva projektet. För att få mer uppmärksamhet från testare, kommer varje deltagare att få 15% rabatt för varje 100 yuan som spenderas som en del av testet.

Japan meddelade också nyligen att en kommitté bildades med det enda syftet att undersöka statligt stödda digitala valutautsikter.

Naturligtvis är Asien inte den enda regionen som visar intresse för att skapa sin egen digitala valuta. England, Georgien, Norge och till och med USA är bara några banker som befinner sig i olika nivåer av forskning, planering och testning.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link