Balancer Labs släpper V2 AMM för att sänka gasavgifter för DeFi-handlare

[ad_1]

Balancer fortsätter sin strävan att sänka Ethereum (ETH) gasavgifter, med lanseringen av sin V2 automatiserade marknadsförare (AMM). För att uppnå detta kommer Balancer att hantera alla pooler från ett enda valv.

Balancerlaboratorier har meddelat lanseringen av version 2.0 av sin automatiserade marknadsförare. Förbättringen har funnits i planerings- och utvecklingstillstånden i mer än ett år och kommer att erbjuda ett generaliserat protokoll för AMM-enheter som bor i DeFi-regionen.

Med lanseringen av V2 kommer nu alla pooler som Balancer hanterar att administreras från ett enda valv. Målet är att sänka ETH-gasavgifterna för alla slutanvändare. V2 introducerar också en flash-låneavgift som kommer att höja prissättning och omstrukturera protokollavgifter.

Balancer valde att starta V1 med separata pooler av säkerhetsskäl.

Med det nya protokollvalvet skickas endast de slutliga nettotokenbeloppen till och från. Denna justering sparar användare från att betala höga gasavgifter. En verklig fördel för skiljedomare. Medan V2 kommer att erbjuda viktpooler, liknande de som används i V1, kommer stabila pooler också att göras tillgängliga för handlare.

Dessutom kommer smarta kapitalförvaltare att fungera som externa smarta kontrakt som nomineras av pooler för att öka avkastningen. I ett uttalande uppgav Balancer Labs att:

”Vår förväntan är att V1 kommer att fortsätta ge det bästa priset tills en betydande mängd likviditet migrerar till V2. Vid vilken tidpunkt vi förväntar oss att transaktioner kommer att dirigeras via V2: s Protocol Vault, vilket leder till lägre gaskostnader och bättre prissättning. ”

Balancer har också meddelat ett antal partners för uppgraderingen. I gruppen ingår Aave, Enzym Finance, Gnosis, Ocean Protocol, PowerPool och Techemy Capital. Dessa DeFi-butiker hjälper till i strävan efter bättre prissättning, högre avkastning och strömlinjeformad likviditet.

Balancer V2 startar efter att projektet nyligen genomfört en bug bounty för $ 2 miljoner. Bounty erbjöds att hjälpa Balancer att hitta problem inom arkitekturen som förberedelse för den officiella lanseringen.

Balancer rankas nu som fjärde bland de bästa DeFi-börserna när man talar om låst totalvärde.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link