Axie Infinity sätter ATH som Ethereum-baserat NFT-spel blir viralt

I korthet

  • AXS satte en heltidshöjd på $ 18,34.
  • AXS är den ursprungliga styrelsens symbol för en öppen värld i Pokémon-stil som heter Axie Infinity.
  • Andra toppspelmönster samlas idag.

Det är en mycket bra dag att vara en Axie Infinity-fan eller investerare. Axie Infinitys AXS-token ökade med 45% över natten och nådde ett högt pris på 18,34 dollar.

Axie Infinity är ett Pokémon-inspirerat öppet världsspel på Windows, Mac, iOS och Android, där spelare höjer, tränar och kämpar förtjusande små tokeniserade monster som heter ’Axies’.

Spelet blåste upp i slutet av juni och har nu mer än 250 000 aktiva spelare dagligen. De dyraste Axie som någonsin sålts kom till 300 ETH, eller cirka 633 000 $ i dagens priser.

Dess framgång är anmärkningsvärd med tanke på den höga barriären för inträde för att spela spelet. Det första steget för att vara Axie-tränare är att skaffa tre Axie NFT: er – ingen enkel bedrift när den billigaste critteren på Axies marknadsplats kostar för närvarande 0,1014 ETH, eller cirka 214 USD.

AXS-styrningstoken lanserades genom en försäljning på Binance i november förra året. AXS står för ’Axie Infinity Shards’; spelet belönar spelare med styrningsrättigheter för deras uppdrag i spelet och AXS HODLing.

AXS är en ERC-20-token, vilket betyder att den är en fungibel Ethereum-token, inte annorlunda än MANA eller SAND — token från spelkonkurrenterna Decentraland och The Sandbox. Dessa ERC-20-tokens skiljer sig från själva axlarna ej-fungible tokens. Det betyder att var och en av de mer än 1 miljon Axie NFT: erna är unika.

Dagens spik följer en turbulent vecka för spelmynt. Bara igår, de tre bästa blockchain-spelpoletterna AXS, MANA och SAND kraschade alla efter att ha njutit av en sju dagars rally.

Kommande öppen världsplattform Sandboxs SAND-token är värd $ 0,52 i skrivande stund, efter att ha ökat i pris med 33,24% över natten, medan Decentralands MANA-token hade en 18-procentig ökning för att nå ett nytt pris på $ 0,75.

Blockchain-spel är en nischmarknad med olika ekonomiska och tekniska hinder för inträde, men den här veckans ökande intresse kan indikera en ljus framtid.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link