Australien pressar 600 000 kryptoanvändare att betala sina skatter

[ad_1]

Australiens skattekontor (ATO) lade fram ett uttalande som adresserar landets 600 000 kryptoanvändare för att betala skatt på sina vinster under nästa skatteperiod.

Den australiensiska regeringen har initierat en nedstängning av kryptohandlare och kryptoverksamhet efter att ha hittat en enorm ökning av investeringarna från 2020.

Regeringen har gjort det klart att de anonyma mekanismerna för kryptovalutor inte kommer att dölja eller ursäkta australiensiska kryptohandlare från skattemannen.

Biträdande kommissionär Tim Loh förklarade att finansiella tillsynsmyndigheter kommer att spåra dessa handlare via sina bankkonton:

”Vi är oroliga över att vissa skattebetalare tror att kryptovalutornas anonymitet ger en licens att ignorera deras skatteplikt. Även om det verkar som att kryptokurrency fungerar i en anonym digital värld, följer vi noga var den interagerar med den verkliga världen genom data från banker, finansinstitut och kryptovalutan online-utbyten för att följa pengarna tillbaka till skattebetalaren.

ATO kommer att använda uppgifterna från bankkonton och extrapolera dem med tidigare skattedeklarationer. Detta kommer att se till att handlare betalar tillräcklig skatt. Kryptotillgångarna kommer att beskattas som inkomst baserat på hur mycket australiska dollar deras kryptovaluta är värd.

Skattekontoret kommer specifikt att kontakta över 100 000 kryptovalutahållare och kommer att uppmana över 300 000 andra att rapportera sina kapitalvinster eller förluster på 2021-skattedeklarationen.

2021 har varit ett aktivt år för australiska finansiella tillsynsmyndigheter när de klättrar för att skapa villkor för det ständigt föränderliga området för kryptovaluta. Den australiska senatens Select Committee on Australia as a Technology and Financial Center meddelade i maj att man kommer att undersöka hur kryptotillgångar kan regleras i landet.

Den parlamentariska utredningen undersöker kryptoreglering i ett försök att stärka den lokala fintech-sektorn och samtidigt uppmuntra till finansiell innovation.

Tillsynsmyndigheter anser att det är ett lämpligt steg, eftersom kryptovaluta ökar i popularitet i landet. Rapporter visar att några av landets rikaste familjer har köpt upp digitala tillgångar. Detta är förmodligen deras alternativa investering för att få avkastning, i motsats till aktier eller obligationer.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link