Australian Senate Committee Exploring Crypto Regulation

Den australiska senatens Select Committee on Australia as a Technology and Financial Center kommer att undersöka hur kryptotillgångar kan regleras i landet.

Den parlamentariska utredningen kommer att överväga kryptoreglering i ett försök att stärka den lokala fintech-sektorn, samtidigt som den främjar finansiell innovation. Även om vissa institutioner accepterar kryptovalutor är andra tveksamma på grund av risken för bristande reglering.

Crypto-reglering i Australien

Kommittén som ordförande av senator Andrew Bragg kommer att titta på policyn och den rättsliga bakgrunden kring kryptovalutor i Australien. Den kommer att överväga detta mot bakgrund av tillvägagångssätt från Kanada, Singapore, Storbritannien och Europeiska unionen. I slutändan skulle målet vara att utveckla ett omfattande regelverk för kryptovaluta och digitala tillgångar.

”Vi vill veta vilken typ av policybestämning och rättssäkerhet som behövs för att driva privata investeringar i australiensiska digitala tillgångar snarare än den investering som sker offshore”, säger VD för kryptovalutabörsen Independent Reserve, Adrian Przelozny.

Han sa att han skulle uppskatta någon form av licensordning för att skydda konsumenternas intressen. Reglering som tillämpas av Australian Securities and Investments Commission kan också ge branschen större säkerhet, tillade han.

Debunking av bank

Kommittén kommer också att undersöka den praxis som kallas ”avbank”. Det är när traditionella banker dumpar kunder som de tycker konkurrerar med dem av regleringsskäl. Denna fråga har visat sig vara ganska genomgripande och påverkar inte bara kryptorelaterade företag. Till exempel erkände Australian Competition and Consumer Commission att det också är ett problem på valutamarknaden.

Rebecca Schot-Guppy, VD för Fintech Australia, kallade praxis ”konkurrenshämmande” och sade att det också påverkade teknikbaserade välstånds- och betalningsföretag. ”Avbankning är en viktig fråga inom fintech, en fråga som vi har tävlat med Canberra under de senaste sex månaderna”, sa hon. Schot-Guppy tillade att kommitténs granskning av kryptovalutareglering var ”avgörande” för att ge konsumenterna större säkerhet.

Som tidigare rapporterats har några av landets rikaste familjer köpt upp digitala tillgångar. Detta är förmodligen deras alternativa investering för att få avkastning, i motsats till aktier eller obligationer.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link