Att måla Binance som Nefarious skulle vara ”anti-asiat”: Binance USA: s VD

Sedan dess grundande har Binance varit en globaltrotter som har flyttat sin plats från Malta till Caymanöarna, och nu, har inget huvudkontor alls enligt grundaren Changpeng Zhao.

Detta har gett upphov till bestående frågor om legitimiteten för Binance – frågor som kan återspegla hyckleri och en anti-asiatisk partiskhet i kryptoindustrin, säger nyutnämnda Binance USA: s VD Brian Brooks.

”Till den asiatiska biasfrågan: Jag tycker att det är nyfiken att det på något sätt är okej för ett Silicon Valley-baserat teknikföretag att gå avlägsen person, har inget huvudkontor och det firas som visionärt”, säger Brooks Avkryptera’s Ethereal Summit. ”Men om ett företag som har sitt säte i Asien säger” Lyssna, vi har varit på en massa olika platser och vi har en distribuerad arbetskraft ”, är det på något sätt ett bevis på ett illaluktande komplott.”

Brooks påpekade det Coinbase VD Brian Armstrong skulle säga ungefär samma sak om han frågades. ”Han skulle säga, ’Vi har inget huvudkontor’. Han sa det mycket offentligt.”

Med tanke på de nuvarande geopolitiska spänningarna mellan USA och Kina finns det också potential för Coinbase eller Binances rivaler att engagera sig i olycka, eventuellt genom att knuffa amerikanska lagstiftare att se Binance som en asiatisk eller kinesisk enhet. Dekryptera Chefredaktör Jeff Roberts frågade Brooks om detta skulle kunna uppstå.

”Jag menar självklart att vi inte behöver göra något som försvårar anti-asiatisk partiskhet mer än vad det redan är i detta land”, sade Brooks och tillade att ”jag tror inte det är Coinbases stil. Anledningen till att jag alltid har respekterat och beundrat det företaget är att de konkurrerar på meriterna […] Om de kommer att vinna kommer det att vara på grund av det, det kommer inte att bero på att någon konkurrent pratat med papperskorgen. ”

Brooks betonade att det finns en tydlig uppdelning mellan Binance och dess amerikanska motsvarighet.

”Hela tropen om att Binance USA är ett kinesiskt företag eller vad som helst, det är helt enkelt inte sant.”

Brian Brooks

”Hela tropen om att Binance USA är ett kinesiskt företag eller vad som helst, det är helt enkelt inte sant”, sa han. ”Jag förstår förvirringen eftersom vår grundare uppenbarligen också var grundaren av Binance.com, men företaget har varit väldigt, väldigt noga med att respektera företagets åtskillnad, och vi kommer att vidta åtgärder de närmaste sex månaderna för att förstärka det. ”

Brooks tillade att Binance också har licenser för att verka i över 40 USA och hanteras från San Francisco, och att man använder så kallad geo-fäktning för att förhindra amerikanska kunder från att få tillgång till Binances mindre reglerade globala plattform.

Lyft till Coinbases Uber

Given Coinbases direkta notering förra månaden är en annan oundviklig fråga som slängs Binances sätt när företaget kommer att följa efter och offentliggöras. På frågan om Binance kunde offentliggöras i USA inom de närmaste två åren, tog Brooks en uppmätt inställning. ”De närmaste två åren låter som en aggressiv tidtabell,” sa han. ”En av de saker vi behöver fokusera på … är att diversifiera locktabellen lite.”

”Det fantastiska med Coinbase”, fortsatte han, “är att vi har sett vad som fungerar och vad som inte fungerar. Jag har alltid sagt att det på vissa sätt är bättre att vara en snabb följare. Vi kan vara Lyft till deras Uber, och det är inte en dålig plats att vara. Vi ser helt klart hur vägen ser ut. ”

Med tanke på de oundvikliga jämförelserna med Coinbase, kommer det att bli intressant att se hur Binance US bestämmer sig för att bli offentlig när det är dags. Med Coinbase som övergav de ursprungliga planerna för en tokenbaserad börsintroduktion, till förmån för en direkt notering, kunde Binance gå den mer experimentella vägen? Det handlar om reglering, sade Brooks.

”Jag tror verkligen inte att vi är så långt”, sa Brooks. ”Det finns riktiga företag där ute som har verkliga finansiella tillgångar i kedjan idag. En av fördelarna som Binance US har är tillgången till saker som Binance Coin, och du kan väl föreställa dig utfärdandet av ett Binance US Coin eller en gaffel av Binance Coin som gjorde det möjligt för oss att göra en token-distribution som vårt sätt att sätta ägande i allmänhetens händer. ”

Binances amerikanska expansion

Innan någon form av offentligt erbjudande gjorde Brooks det klart att Binance US måste växa. ”Jag tror att företaget förmodligen kommer att fördubblas i antal under de närmaste sex månaderna, och vi kommer förmodligen att nå fem gånger antalet under de närmaste 18 månaderna”, sade han. ”Vi omsätter två och en halv miljard dollar i affärer per dag med 100 personer. Vi har inte en amerikansk CISO ännu – det är en av mina högprioriterade anställningar – och vi måste verkligen investera i efterlevnad. ”

”Jag antar att vi kommer att göra 75-100 anställningar de närmaste sex månaderna.”

Brian Brooks

När företaget skala ut, tillade Brooks att det så småningom kommer att lansera nya produkter i USA. ”Vi kommer att anställa människor i överensstämmelse, ekonomi och en mängd andra områden,” sa han. ”Jag antar att vi kommer att göra 75-100 anställningar de närmaste sex månaderna.”

Och när det gäller Miami, den potentiella nya krypto-hotspoten? ”Det beror på hur vi kommer ut från COVID,” sa Brooks. ”Alla flyttade dit för att Miami representerade frihet. Bay Area är en fantastisk talangpool, men så många VC, grundare och till och med ingenjörer har flyttat till Florida. Den har en skattemiljö som främjar affärer, och nu flyttar en kritisk massa talanger dit, det är inte 100% klart för mig att Bay Area kommer att vara vad det var. ”Source link