Aston Martin och Alfa Romeo blir de första F1-lagen som lanserar Crypto Tokens

Formel 1 (F1) -lag från Aston Martin och Alfa Romeo hade en fotofinish idag, och båda tillkännagav lanseringen av kryptofantoketter på Socios.com-plattformen.

Formel 1-lag som ägs av Aston Martin och Alfa Romeo har enligt uppgift blivit den första formeln som lanserar kryptovaluta-fan-tokens. Paret går med i europeiska idrottslag som FC Barca, Manchester City, Paris Sait-Germain och AC Milan för att erbjuda fan-tokens.

F1-racing är en enorm branschracing mot framtiden

Från och med torsdagen kommer tokens att finnas tillgängliga att köpa och erbjuda ägare möjlighet att vara en del av teamet på några små sätt. Genom att äga dessa tokens kan fans delta i omröstningsbesluten, tjäna ytterligare VIP-belöningar och erbjudas exklusiva kampanjer. Som med många kryptotoken kan de också handlas på deltagande kryptobörser.

Token erbjuder inte bara fansen chansen att vara en del av deras favoritracingteam, utan de ger också nämnda lag en extra intäktsström. Tävlingslag som registrerar sig för programmet tjänar en provision för varje såld token. Dessutom går en andel av handelsavgifter som uppkommer vid försäljning av tokens på Chiliz (CHZ) eller någon annan kryptobörs där tokens accepteras, mot finansiering av racingteam.

Socios-fan-tokens får grepp

Socios har varit mycket framgångsrik på senare tid med att hitta lag och ligor för att komma ombord med sitt fan token-program. Som det nu står måste handlare först förvärva tillgångar i krypto CHZ. Sedan använder fans dessa tillgångar för att köpa fan-tokens, som är helt fungibla digitala tillgångar som lever i Chiliz blockchain. Både CHZ och fan-tokens själva använder ERC20-tokenstandarden.

Fan-tokens är lagspecifika och varje lag kan bara erbjuda ett begränsat utbud av dem. De går aldrig ut och eftersom de är fungibla kan de handlas fritt mot CHZ.

Socios och Chilz VD Alexandre Dreyfus sa om lagens förmåga att tjäna på dessa tokens.

”År 2020 sålde vi som företag mer än 30 miljoner dollar tokens för alla våra partners. Och eftersom vi mer eller mindre var 50/50, betyder det att klubbarna genererade mer än 15 miljoner dollar totalt. Det finns några klubbar som har mer än 5 miljoner dollar vardera, vilket i COVID-19-världen är mycket bra nya pengar och mycket välkomna för dem. ”

Dreyfus fortsatte med att prata om hur dessa tokens popularitet i F1 och andra sporter är början på en ny era. ”Under de närmaste åren kommer en generation av passiva fans att växla till aktiva fans. Den övergången kommer att ske genom transaktionsfläktengagemang på vår plattform, sade han.

Företaget har gjort det bra med att ta in lag från racingvärlden. F1-meddelandet kommer bara en vecka efter att Socios hittade sin första racingklient med NASCAR: s Roush Fenway Racing Team.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link