Asiens DBS Bank lanserar Bitcoin Custody Service

I korthet

  • DBS Groups privatbank erbjuder nu betrodda tjänster för Bitcoin och flera andra kryptovalutor.
  • Erbjudandet hjälper rika kunder att inkludera krypto i arvplaner.

DBS Group, Sydostasiens största bank, meddelade på fredag ​​att dess privata bankarm erbjuder kryptotrusttjänster. Det innebär att kunder med hög nettovärde kan lagra Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash och XRP hos banken.

DBS Private Bank hävdar att detta är den första bankstödda förtroendetjänsten i Asien och att den lanserade tjänsten för att tillgodose en växande efterfrågan på kryptovalutor.

”Under de senaste åren har fler kunder uttryckt intresse eller redan investerat i digitala tillgångar, och vi förväntar oss att denna trend accelererar när kryptovalutorna blir mer vanliga”, säger Joseph Poon, gruppchef DBS Private Bank, i ett uttalande.

Han tillade att förtroendestrukturen kommer att göra det möjligt för kunder att ”bekvämt hålla dessa tillgångar, med en sinnesro att de kommer att hanteras säkert och vidarebefordras till sina avsedda mottagare.”

Trust-tjänsten säkerställer att kritisk information, såsom åtkomstinstruktioner eller säkerhetskopior av plånböcker, förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt när du förmedlar rikedom i arvplaner.

Det nya erbjudandet, som lanseras via bankens helägda DBS Trustee, stöder de fyra mynt som för närvarande stöds av DBS Digital Exchange (DDEX), bankens kryptobörs för ackrediterade investerare som lanserades i december 2020.

DBS avslöjade i sitt resultatomgång för första kvartalet att DDEX betjänade 120 kunder och förvarade 80 miljoner dollar i tillgångar.

Med stöd av Monetary Authority of Singapore och Singapore Exchange stöder DDEX också säkerhetstokenerbjudanden (STO) – regleringsgodkända sätt för företag att sälja sina aktier i form av en tokeniserad tillgång.

Finansiella institutioner omfamnar krypto

Genom att utöka sitt kryptoerbjudande följer DBS Group i Morgan Stanleys fotspår, som har erbjudit Bitcoin-medel till sina kunder sedan mars.

Förra veckan sa Goldman Sachs att de kommer att erbjuda kunder tillgång till Bitcoin som inte kan levereras – kortfristiga terminskontrakt. Kort efter, BNN Bloomberg rapporterade att UBS, Schweiz största privata bank, planerar att erbjuda kryptovalutainvesteringar till rika kunder.Source link