Arrington Capital investerar miljoner i att utvidga Algorands ekosystem

Det digitala kapitalförvaltningsföretaget Arrington Capital har meddelat lanseringen av en fond på 100 miljoner dollar, som ska investera i initiativ byggda på blockkedjan i Algorand.

Det lanserades fonden, med titeln Arrington Algo Growth Fund (AAGF), i hopp om att uppmuntra tillväxt i Algorands ekosystem. Enligt en release har blockchain redan sett ”betydande tillväxt och antagande nyligen.”

Företaget utpekade decentraliserad finansiering (DeFi), traditionell finansiering och icke-fungibla tokens (NFT) som särskilda expansionsområden. I ett uttalande erkände Arrington Capital sig ”stora fans av Algorand.”

”Vi är inspirerade av det drag som Algorand har på marknaden just nu”, säger också Michael Arrington, partner på Arrington Capital. ”Med oöverträffad teknik, robusta utvecklarresurser och en vision för långsiktig hållbarhet ger Algorand sitt samhälle att lättare skapa framtiden för ekonomi.”

Arrington Capital investerade tidigare i blockkedjans privata omgångar. Sedan dess upprätthöll det relationer med deras chefer, inklusive grundaren Silvio Micali och företaget COO Sean Ford.

Ny dragkraft i Algorand

Arrington Capital är bara det senaste företaget som tittar på Algorand den här månaden. Den 10 juni avslöjade en release att blockchainföretaget också hade kommit under radion från Xfinite och Eros Now. Underhållningsplattformarna utökade sitt partnerskap till ett blockchain-baserat innehållsengagemangsprogram, ett program baserat på Algorand.

Algorand kommer enligt uppgift att tillhandahålla den grundläggande blockchain-infrastrukturen, eftersom Xfinite valde den skalbara blockchain för att stödja snabbare antagande.

Samtidigt ingick Algorand också ett partnerskap med Tokyo-baserade blockchainföretag Curvegrid. Detta samarbete kommer att integrera Curvegrids MultiBaas NFT Bridge, företagets premiärprodukt, i Algorands ekosystem.

NFT Bridge gör det möjligt för utvecklare av alla slag att prototypa och bygga blockchain-appar. Dessutom kan företag utveckla NFT och integrera dem i sina konsumentappar.

Arringtons andra satsningar

BeInCrypto pratade nyligen med Arrington om hans senaste satsning i samband med blockchain-verifierad fastighetsförsäljningsplattform Propy. Nämligen försäljningen av sin egen lägenhet som en NFT. Världens första exempel någonsin på en fastighets-NFT.

Studiolägenheten i Kiev, Ukraina, gick på auktion den 8 juni, med budet på 20 000 dollar. Efter 43 bud såldes fastigheten för 36 Ether (ETH), motsvarande 93 429 dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link