Argentina beställer kryptobörser för att ge månadsrapporter om användare

I korthet

  • Argentina har vidtagit åtgärder under de senaste månaderna för att reglera kryptoindustrin.
  • Flytten kommer när landet försöker bekämpa kapitalflykt.

Argentina uppdaterar sitt regelverk för att omfatta fler kontroller av finansiella transaktioner relaterade till kryptovalutor.

Som ett resultat kräver Argentinas skattemyndighet, AFIP, månatliga rapporter om klientdata från kryptobörser i landet, med frisläppandet av Form 8126.

Förordningen riktar sig till betalningsprocessorer och enheter som inte är banker som erbjuder vissa finansiella tjänster, inklusive kryptobörser. Det obligatoriska utlämnandet är omfattande och innehåller en fullständig lista över användare, förflyttning av medel och tillgängliga saldon i slutet av månaden.

Formaliseringen av detta dokument kommer efter ett initiativ från Argentinas centralbank som kräver att alla bankinstitutioner med säte i landet ska tillhandahålla personlig information om kunder som är kända för att hantera kryptovalutor.

Centralbanken i april krävde all information som skulle identifiera kunder som hade kryptotillgångskonton eller var engagerade i köp, försäljning och / eller hantering av kryptobetalningar. Centralbanken bad också om uppgifter från tredje part som har tillstånd att flytta sådana medel.

Som Avkryptera tidigare rapporterats, försöker regeringen för nuvarande president Alberto Fernandez kontrollera kapitalutflöden, devalveringen av den argentinska peson och skatteflykt. Den argentinska peso förlorade 10% av sitt värde mellan januari och början av april. Att stänga ner kryptovalutatransaktioner är ett självklart steg. Kryptovalutor blomstrar i Argentina inte bara på grund av deras lager av värdefastigheter utan också för att de har varit utanför radaren i det traditionella finansiella systemet.

Argentinska politiker arbetar för att ändra det. A förslag från det styrande partiet vill att AFIP ska ta ansvar för ekosystemet, medan oppositionen föreslår ett delat ansvar mellan AFIP, centralbanken och CNV (Argentinas motsvarighet till US Securities and Exchange Commission).

Inom Latinamerika, Argentina har det sjunde högsta Bitcoin-handelsvolym på P2P-plattformar. Men enligt information från MakerDAO, användningen av stallmynt Till exempel DAI, växer.Source link