Arbetsbevis kan hota ytterligare antagande av krypto, säger Ripple medgrundare

På Earth Day i år förespråkar Ripples grundare och verkställande ordförande Chris Larsen blockchains för att migrera från PoW-konsensusmodellen.

Samtidigt som Larsen berömde den för att vara banbrytande teknik sa han att PoW nu är föråldrat mot bakgrund av dagens miljöbehov. Han konstaterar att prototypen för validering av kryptovalutatransaktioner är en massiv och växande källa till koldioxidutsläpp.

Mot bakgrund av det växande antagandet av bitcoin, som använder PoW, säger Larsen att dess energianvändning redan har blivit ohållbar. Lyckligtvis säger han att andra metoder som proof-of-stake (PoS) eller federerad konsensus har visat sig vara hållbara alternativ under det senaste decenniet.

Bevisade livskraftiga alternativ

Som medgrundare och styrelseordförande lyfter Larsen fram sin egen erfarenhet av Ripple. Enligt Larsen har XRP Ledger använt federerat konsensus för att validera transaktioner i nästan nio år. Han påpekar också att den har stängt 62 miljoner storböcker utan driftstopp och redan är koldioxidneutral.

Han citerar sedan Binance Coin (BNB), som använder en version av PoS. Med den metoden hävdar han att det har kunnat säkra ett marknadsvärde på 80 miljarder dollar. Larsen betonar sedan att Ethereum redan har påbörjat processen att byta till PoS med Eth2. Dessa exempel inkluderade, Larsen noterade att icke-PoW-baserade mynt utgör 43% av kryptovalutans totala börsvärde. ”Det är tydligt vilken väg trenden rör sig”, sade han.

Bitcoins klimathot

Enligt Larsen är PoWs nuvarande energibehov och koldioxidavtryck redan ohållbart höga. Han hävdar att bitcoin ensam förbrukar i genomsnitt 132 TWh per år och släpper upp cirka 63 miljoner ton koldioxid årligen. Även om andra mynt använder PoW, noterar han att bitcoin står för 98% av alla myntas hashfrekvens. Larsen betonar:

”Med fler enskilda investerare och företag som tar betydande bitcoinpositioner – PoW går mot nivåer som samhället kommer att få svårt att tolerera när världen arbetar för att avvärja en klimatkatastrof.”

Ripples verkställande ordförande påpekar att institutionens intresse för kryptovalutor sker parallellt med att företag åtar sig klimatåtgärder. Han föreslår sedan att dessa företag sannolikt kommer att utsättas för press att avyttra från PoW-kryptovalutor. Kändisinvesteraren Kevin O’Leary har redan åtagit sig att förvärva endast hållbart utvinns bitcoin. Larsen varnar, ”bitcoin-communityn borde se detta som en betydande risk och arbeta för att ta itu med det.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link