Är det vad Web 3.0 verkligen är?

Web 1.0 kom och gick, följt av Web 2.0. Nu vinkar Web 3.0 i horisonten.

Den snabba utvecklingen av internet och populariseringen av tillgängliga mobila enheter var motorerna för övergången från Web 1.0 till Web 2.0.

Men blockchain-teknologier ramlar nu in i onlinemiljön. Detta inleder Web 3.0 och erbjuder användarna helt nya verser – metaverser.

Trenderna gör det klart de metaverser som är den digitala världens framtid. De förkroppsligar det sociala livet på nätet som vanligt delade virtuella utrymmen baserat på den digitala återgivningen av vårt fysiska universum.

Vilket antal möjligheter som helst, från att spela ut fantasier, verkliga scenarier och roller från denizen till halvgud.

Metaverser ger en känsla av närvaro i realtid genom att härma mekanismerna för social interaktion. Dessa är mellan deras invånare genom konversationer, promenader med vänner, virtuella festivaler, modevisningar, utställningar och mycket mer.

Denna unika miljö som finns parallellt med den verkliga världen kan bara främja utvecklingen av en ny ekonomi. Denna NFT-ekonomi är snabbt slående rötter och integreras med sin traditionella motsvarighet.

I en annan vers

Metaverser är nästa steg i utvecklingen av internet. Web 1.0 var enkelt och tråkigt, uppfyllande men en kommersiell funktion genom att visa kontaktuppgifter till andra otroliga kontakter.

Användbarheten av föråldrade Web 1.0-webbplatser förbättrades bara något genom att lägga till forum, kommentarsektioner och grundläggande chattar för att erbjuda rudimentära interaktionsmedel.

Sedan blåste Web 2.0 nytt liv på internet. Alla populära webbplatser och sociala nätverk som vi känner idag växte fram och blomstrade.

Vad vi nu värdesätter som en bekväm och ganska trång online-miljö är dock inte ens med att borsta ytan på de möjligheter som Web 3.0 har att erbjuda.

Sociala nätverk i Web 3.0 kommer inte att vara oändliga flöden av memes och inlägg utan snarare spridande metaverser.

En relativt ny term som härstammar från kryptovalutvärlden – metavers har funnits ett tag. De exemplifieras bäst av sådana som Minecraft och Second Life.

De två senare är dock manifestationer av Web 2.0. Under tiden kommer Web 3.0 att släppa lös den verkliga potentialen för metavers tack vare utvecklingen av blockchain-teknik och deras tillägg.

Flyttar utanför centrum

Blockchain-teknologier ger verkligt värde och bevisat ägande till dessa modiga nya onlinevärldar. Det finns befintliga alternativ för praktisk tillämpning av metaverser byggda med blockchain-teknik som fick tillräcklig popularitet.

Mer än så lockar de riktiga monetära flöden. I april 2021 såldes en tomt på Decentraland-plattformen för 572 000 dollar. En annan såldes för 283 567 dollar tidigare i mars.

Samma månad köptes en digital fastighet till ett värde av 500 000 $ i en annan metavers – Somnium Space (CUBEs) -plattformen.

Om man ser sådana siffror kan man fråga sig hur länge en sådan trend med vilda utgifter på obefintliga tillgångar kommer att pågå.

Svaret ligger i den fortsatta och kraftfulla utvecklingen av fler metaverser. Dessa kommer att testa konceptet att migrera levande, andande samhällen till decentraliserade miljöer.

De kommer att skapa och göra integrationen, interaktionen och bekvämligheten att anpassa sig till onlinevärlden med sin offline-reflektion.

Testa hypotesen

Nyligen stödde en massa branschledare som Animoca Brands, kända för sina spel CryptoKitties, The Sandbox, F1 Delta Time och andra, ett nytt projekt som heter Bit.Country.

Projektet påstår sig testa sådan integration i praktiken. Det gjorde det genom att överföra 152 internetanvändare med olika tekniska kunskaper till en decentraliserad 3D-metavers.

Experimentet syftar till att se hur interaktionen mellan hundratals människor sker i en sådan modell.

För att påskynda användarengagemang i metaversen introducerade projektutvecklarna sociala aktiviteter. Dessa inkluderade virtuella promenader, chattar, evenemang, videomöten och mycket mer.

Experimentet avslöjade att det att ta emot äganderätt genom bidrag bland ett samhälle som består av människor med varierande tekniska kunskaper och blockchain-förståelse är en livskraftig väg för ombordstigning av klassiska internetanvändare till en decentraliserad miljö.

De föreslog att de första generationerna av decentraliserade metavers sannolikt till stor del kommer att ägnas åt spelupplevelser.

Människor behöver, längtar efter, önskar och hungrar efter nya upplevelser. Det är meningslöst att förneka att irritation börjar sättas in bland användare av sociala nätverk, som bevittnar den kontinuerliga sammandragningen av yttrandefriheten på nätet och förvandlar dem till flyktingar från Facebook, Twitter och liknande.

Metaverser förvandlas till de omfamnande tillflyktsorterna för sådana nedslående användare. Det är vägledande när så många företag arbetar med att skapa blockchain-baserade metaverser, för de går dit pengarna är.

Blockchain-teknologier kan verkligen spela en viktig roll i övergången till Web 3.0 inom en snar framtid och fungera som utgångspunkt för dess uppstigning. Kanske kommer metaverna som utvecklas idag att bli morgondagens sociala nätverk.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link