Är Bitcoin Bull Run precis igång? Experter väger in

I korthet

  • Bitcoin drabbades av en historisk priskrasch förra veckan.
  • Vissa experter berättar Avkryptera att allt detta var förväntat och till och med hälsosamt på lång sikt. Andra är inte så säkra.

Det där Bitcoin tjuren kan fortfarande ha lite spark i honom ännu, trots händelserna under den senaste veckan, säger experter Avkryptera.

Bitcoins senaste priskrasch (eller “korrigering”, om du är teknisk och kanske mer optimistisk) har många investerare oroliga—Especiellt de nya i spelet som har varit snabbt att sälja.

Vissa fruktar redan det värsta – ännu en frostig kryptovinter när vi fortfarande är i maj. Bitcoin visade tecken på att tjurkörningen kan komma att ta slut när kryptomarknaden drabbades av det värsta tillbakadragande i dollar i historien och för en helhet många skäl.

Men många analytiker tror att vi fortfarande är på tjurmarknaden, och nedgången i Bitcoins värde var väl försenad.

Fred Pye, VD för Toronto-baserade kryptokursbörsfonder (ETF) 3iQ, berättade Avkryptera att vi ännu inte är på björnmarknaden och att Bitcoins enorma vinster under det senaste året var “inte mänskligt ohållbart.”

“Detta [the pullback] hade mycket att göra med Kina, och hur de vill slå till, säger han. “Marknaden letade desperat efter en anledning att göra en korrigering – allt som går från $ 10 000 till $ 60 000 under den tiden är absolut ingen mening, titta bara på avkastningen på våra hedgefonder, det är inte mänskligt möjligt eller hållbart.”

Han tillade att korrigeringar som vad Bitcoin just upplevt har spelats ut med tekniska aktier och är mycket normala.

Charles Bouvaird, vice vd för innehåll på Quantum Economics, upprepade känslan och tillade att “vi är inte i en kryptovinter” och “sådana tillbakagångar kan förväntas.”

Bitcoins tillbakadragande började förra veckan när miljardärinvesteraren Elon Musk meddelat att hans bilföretag Tesla (som investerat 1,5 miljarder dollar i valutan i februari) skulle inte längre acceptera de digitala tillgångarna för betalning, med hänvisning till miljöhänsyn.

Detta ledde till “förvirring på marknaderna” enligt till blockchain-dataföretaget Glassnode och fick människor att sälja sina innehav. Kinas centralbank och en handfull kinesiska betalningsföretag då omarbetad regler som begränsar kryptotransaktioner, vilket leder till mer kaos på marknaden. Landet slår också hårt mot dem som producerar Bitcoin; Kinas finanskommitté förra veckan sa att det skulle övervaka Bitcoin-gruvarbetare i ett försök att “resolut förebygga och kontrollera finansiella risker.”

Bitcoin –och den bredare altcoin-marknaden– fortsatte att sjunka i värde eftersom kanske nya och nervösa investerare blev av med sina kryptokontanter.

Även om Bitcoin specifikt var på en något galen körning: det är rekordhöga förra månaden på nästan 64 000 dollar var en 826% ökning från året innan när det var värt 6 875 dollar.

Med Pyes ord: “inte mänskligt hållbart.”

De i världen av traditionell ekonomi ser den senaste tidens volatilitet som ett tecken på att hålla sig borta för alltid – oavsett tjur- eller björnmarknad.

Jerry Klein, verkställande direktör för New York City-baserade Treasury Partners, som förvaltar 9 miljarder dollar i tillgångar, sa att “den senaste tidens volatilitet i Bitcoin visar att företag inte kan lita på kryptovalutor som sunda företags kontantinvesteringar.”

Han tillade: “När ett företag investerar kontant i bitcoin kan prisnedgångar i Bitcoin ha en betydande inverkan på resultatet per aktie, medan prisökningar inte ger någon fördel.”

En sådan tillbakagång på marknaden är dock stor uppenbarligen normalt, när man tittar på Bitcoins tidigare cykler, enligt vissa. Blockchain-analysföretaget Glassnode sa i en rapport att det vi ser nu överensstämmer med fem stora tillbakagångar under tjuren 2017.

Men vissa experter är fortfarande osäkra.

Ex-bankir och analytiker Alex Kruger berättade också Avkryptera att det fortfarande var för tidigt att säga. “Det kommer bara att bli tydligt i efterhand”, sa han. ”Det var inte en försenad enkel korrigering. Det var en svart svan i storlek och hastighet. Bortsett från Corona Crash var det den största korrigeringen sedan 2013. ”

Ethereum, marknadens näst största tillgång genom marknadsvärde, påverkades också djupt av kraschen. Kryptotillgången har gått sönder 2021 och överträffat till och med Bitcoin när det gäller årliga vinster. Men trots den hausseartade känslan kring den kommande uppdateringen till Ethereum 2.0och ändringar av protokollet som analytiker hävdar kan göra det till en ännu mer attraktiv investering, förlorade ETH nästan 58% av sitt värde efter Black Wednesday-kraschen.

Kruger säger dock att han personligen fortfarande är mycket hausse på Ethereum, oavsett hur andra tillgångar presterar. “Men det är väldigt svårt för krypto att samlas hållbart utan att Bitcoin följer igenom”, sa han.

Faktum är att Bitcoin fortfarande är den motor som driver kryptotåget. Och det kan vara en ojämn åktur än. Håll fast, HODLers.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link