Apple tipsar försiktigt om att gå till alternativa betalningssektor

[ad_1]

Eftersom kryptovalutamarknaden långsamt återhämtar sig från förra veckans berg-och dalbana antyder Apple försiktigt en övergång till alternativa betalningssektor.

Teknikjätten Apple publicerade en jobbannons på tisdag för en affärsutvecklingschef med fokus på alternativa betalningar.

Apple letar efter någon att gå med i Apple Wallets, Payments och Commerce-teamet, med en specifik uppgift för ledande partnerskap för alternativa betalningar. Inlägget beskriver vidare rollen som att kräva att kandidater har:

”5+ års erfarenhet av att arbeta i eller med alternativa betalningsleverantörer, som digitala plånböcker, BNPL, snabba betalningar, kryptovaluta och så vidare.”

Denna jobbeskrivning ensam är uppmuntrande för hela kryptovalutamarknaden eftersom Apple fram till dess inte visat någon önskan att gå mot alternativa betalningspartnerskap. Faktum är att alla appar i App Store måste köra via Apples egen handelsväg och följa sina strikta regler.

Även om det fortfarande är obekräftat att Apple kommer att ta emot alternativa betalningar, visar den här nyheten verkligen en riktningsförskjutning. Bara i augusti förra året var Epic Games i domstol med Apple som utmanade sitt Apple Store-betalningssystem.

Den sista veckan av tumultiga pågående och vanliga avslag har haft en vägtull på kryptomarknaden. Med stora banker, tillsynsmyndigheter och styrande organ som undviker kryptovaluta kollapsade marknaden, som den i mars 2020.

Nyligen förutspådde PayPal-koncernchefen Dan Schulman att ”tio år framöver kommer du att se en enorm nedgång i kontantanvändningen.” Han förutspår att till och med kortanvändning kommer att missgynnas och de flesta betalningar kommer att göras på telefoner via ”sex till tio superappar.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link