Apple grundare Steve Wozniak: Bitcoin är ‘Mathematical Miracle’

I korthet

  • Bitcoin har en stor anhängare: Steve Wozniak.
  • Han sa att även om han inte investerar i Bitcoin tror han på kryptovalutan.

Apples grundare Steve Wozniak tror mycket på Bitcoin.

“Jag investerar inte i Bitcoin, men jag tror på det för framtiden”, sa Wozniak under en presentation på Talent Land Jalisco, en konferens för techentreprenörer som ägde rum den här veckan, rapporterade mexikansk outlet El Sol de Mexico.

Wozniak tillade att Bitcoin är mer tilltalande än guld. ”Guld är begränsat och du måste leta efter det; Bitcoin är det mest fantastiska matematiska miraklet, sade han.

Wozniak sa också att teknikens framtid ser mer lovande ut än tidigare på grund av talang hos unga människor inom teknik.

Wozniaks tidigare kryptosatser

Wozniak har en egen kryptovaluta.

Efforce-kryptotoken, som handlas under tickern WOZX, slå en all-time high i december förra året när den nådde 3,15 dollar. Med ett marknadsvärde på 78 miljoner dollar ligger den 315: e bland alla kryptovalutor efter marknadsvärde.

Efforce, en blockchain-baserad produkt, gör det möjligt för människor att investera i “energieffektivitetsprojekt”, enligt dess hemsida.

Bitcoins växande popularitet

Wozniak går med i en växande lista med högt profilerade namn inom ekonomi och teknik som har gått med i Bitcoin-vagnen.

Efter att mjukvaruföretaget MicroStrategy tillkännagav först Bitcoin-investeringar i augusti och september förra året strömmade en våg av framstående investerare in i Bitcoin.

Dessa inkluderar miljardärinvesterare Stanley Druckenmiller och tidigare kommunikationsdirektör i Vita huset, Anthony Scaramucci. Pratar med Avkryptera i mars, Scaramucci – som var med och grundade Skybridge Capital –sa han var “enastående fokuserad” på Bitcoin. “Jag är med den stora hunden”, tillade han.

Sedan dess har Skybridge Capital meddelat att den kommer att starta en privat Etheruem-fond, men Scaramucci är fortfarande hausseartad på Bitcoin. Han tror det detta kommer att bli året SEC kommer att godkänna en Bitcoin-börshandlad fond (ETF).

Dessutom har Twitter-vd Jack Dorsey varit en av Bitcoins mest kända långsiktiga fans.

Andra som Teslas VD Elon Musk är djupt intresserade av Bitcoin men har också kritiserades flaggskeppets kryptovalutas påverkan på miljön.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link