App för sociala investeringar Invstr lanserar kryptohandel genom Coinbase

[ad_1]

Den sociala investeringsappen Invstr har meddelat att dess användare nu kommer att kunna handla kryptovalutor inom sina konton. De digitala valutorna som finns tillgängliga vid lanseringen är bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH) och litecoin (LTC).

Den sociala investeringsappen Invstr har tillkännagett lanseringen av en ny kryptovalutahandel för alla USA-baserade användare. Invstr har samarbetat med Vast Bank och kommer att använda Coinbase-utbytesplattformen för att hantera handel. Invstr-användare i alla 50 stater kan nu köpa och sälja BTC, BCH, ETH och LTC med sina appkonton. Minsta transaktioner är $ 5,00 för att starta.

Invstr-teamet samlade nyligen in 20 miljoner dollar i en serie A-runda och passerade en miljon användargräns. De är en konkurrent till appar som Public och Robinhood. Invstr och Public har vardera cirka en miljon användare medan Robinhood-appen har över 13 miljoner.

Revolution inom detaljhandeln

När han utarbetade företagets verksamhet sa Invstrs grundare och VD, Kerim Derhalli, att det pågår en revolution inom detaljinvesteringar och att företaget har ”tagit de bästa investeringsteknikerna från de rika och gjort dem tillgängliga för alla.”

Derhalli fortsatte med att prata om hur man lär sig att bli en investerare är precis som att lära sig något annat. Således måste investerare öva och finslipa sina färdigheter innan de bara hoppar i första hand.

Vast Bank, den första amerikanska banken som erbjuder förvaring av digitala tillgångar, kommer att fungera som digital depå för Invstr. Detta innebär att alla digitala medel kommer att tas om hand i en reglerad amerikansk bank för att maximera säkerheten. Coinbase går med för att lägga till likviditet och expertis från ett av de största kryptobörserna på den amerikanska marknaden.

Minska den upplevda risken

Om partnerskapet med Coinbase och Vast Bank sa Derhalli att det kommer att bidra till att ”minska den upplevda risken att investera i kryptovalutor och bör uppmuntra många fler att ta steget för första gången.”

Invstr erbjuder för närvarande en trio av andra funktioner som hjälper till att utbilda nya eller nyfikna investerare. Till exempel låter Fantasy Finance dig hantera en virtuell portfölj på 1 miljon dollar, precis som ett fantasifotbollslag ger dig möjlighet att hantera en spelartrupp.

När det gäller Robinhood var målet för appen, enligt grundarna, att öppna kapitalmarknaderna för de som hade stängts av. De har till stor del uppnått det målet, åtminstone på kort sikt. Bara under 2020 gick mer än tre miljoner användare till Robinhood.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link