Andreessen Horowitz satsar stort på Crypto med $ 2,2B Crypto Fund

Andreessen Horowitz lanserar sin senaste kryptofond, med en värdering på 2,2 miljarder dollar, med fokus på nästa våg av datainovation driven av krypto.

Det privata amerikanska riskkapitalföretaget, även känt som a16z, har meddelat sin senaste kryptofond till 2,2 miljarder dollar. Grundarna Marc Andreessen och Ben Horowitz förväntar sig att kryptoens framtid ska vara lika inflytelserik som internet har blivit. Företaget kommer att leta efter att investera krigsmassan över blockchain och digitala nystartade företag.

Katie Haun och Chris Dixon, partners för Andreessen-kryptogruppen kommenterade den senaste fonden och sa: ”Storleken på denna fond talar om storleken på möjligheten som ligger framför oss: krypto är inte bara framtiden för ekonomi utan, som med internet i de första dagarna är redo att förändra alla aspekter av våra liv. ”

Medan paret har noterat den extrema volatiliteten på kryptomarknaderna, sa de att ”priserna kan variera, men innovation fortsätter att öka genom varje cykel.”

Branschinnovation som driver investeringsfonder

Andreessen Horowitz har varit ivrig stöd för kryptoindustrin sedan 2018 och har ursprungligen startat en kryptofond efter tjurkörningen 2017. Även om volatiliteten kan skrämma bort många stora investeringsfonder, planerar a16z att ta risken. Haun och Dixon kommenterade vidare och sa ”Vi tror att nästa våg av datainovation kommer att drivas av krypto” och tillade att de är ”radikalt optimistiska om kryptos potential.”

Värdepappersföretaget har haft stor framgång under tidigare investeringsrundor och förväntar sig att kryptoindustrin kommer att ge liknande resultat. Företaget har sett tidigare framgångar med företag som Facebook, Instagram, Lyft, Pinterest och framför allt Coinbase. Företaget har redan gjort investeringar i blockchain-teknikföretag som OpenSea, Dapper Labs och dYdX.

Investeringsfonder som hoppar på tåget

2021 har hittills sett ett rekord på 17 miljarder dollar i krypto hittills, med halva året kvar. I det tidigare rekordet investerades 7,4 miljarder 2018.

Investeringsfonder visar inga tecken på att sakta ner. En ny undersökning visade att fonder planerar att avsevärt öka sin exponering för kryptomarknaden under de närmaste fem åren. Undersökningen, som inkluderade 100 hedgefonder, förväntar sig att 7,2% av hedgefondstillgångarna ska vara i krypto år 2026.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link