Andreessen Horowitz leder $ 12 miljoner investeringsomgång i Blockchain Analytics-plattformen Nansen

Blockchain-analysplattformen Nansen samlade 12 miljoner dollar under sin serie A-finansieringsrunda, ledd av riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz.

Investeringsrundan inkluderade även Skyfall Ventures, Coinbase Ventures, imToken Ventures, Mechanism Capital och QCP Capital.

Nansens mål

Nansen grundades 2020 och förenar on-chain data med olika marknadssignaler. Det gör detta genom att analysera miljarder datapunkter i kedjan, miljontals plånboksetiketter och tusentals enheter på Ethereum. Det syftar till att hjälpa investerare och finansinstitut att fatta mer informerade beslut genom att tillhandahålla kvalitetsmarknadsinformation och handlingsanalys. Detta är särskilt fallet när det gäller upptäckt av projekt, due diligence och handel.

Nansen sa att de medel som samlats in denna runda kommer att gå till talangutveckling, genom anställning och förvärv. Företaget anmärkte att den växande gruppen av kryptoinvesterare nu inkluderar topp hedgefonder och VC-fonder. Det hoppas också kunna utöka sin tjänst till ytterligare blockkedjor och sidokedjor inklusive Polygon, Optimism, Arbitrum och BSC.

Andreessen Horowitzs kryptofonder

Tidigare denna månad lanserade Andreessen Horowitz (a16z) sin senaste kryptofond till 2,2 miljarder dollar. Partners Katie Haun och Chris Dixon anmärkte hur fondens storlek återspeglar ”storleken på möjligheten som ligger framför oss.” Liknande det till de tidiga dagarna på internet, skulle krypto inte bara vara framtiden för ekonomi utan skulle förändra ”alla aspekter av våra liv.”

Börjar som en kryptofond efter bull run 2017, a16z har varit en ivrig stödjare av kryptobranschen sedan 2018. Även om volatiliteten kan vara skrämmande för andra stora investeringsfonder, planerar a16z att ta risken. ”Vi tror att nästa våg av datainovation kommer att drivas av krypto”, skrev partnerna och tillade att de är ”radikalt optimistiska om kryptos potential.”

Värdepappersföretaget har haft stor framgång under tidigare investeringsrundor och förväntar sig att kryptoindustrin kommer att ge liknande resultat. Företaget har sett tidigare framgångar med företag som Facebook, Instagram, Lyft, Pinterest och framför allt Coinbase.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link