Andra ChainSwap-utnyttjandet innebär förluster på 8 miljoner dollar

Den decentraliserade kedjeplattformen ChainSwap har drabbats av ett nytt utnyttjande; dess andra på loppet av åtta dagar.

Den senaste attacken, som inträffade den 10 juli, resulterade i cirka 8 miljoner dollar i förluster, enligt rapporter.

ChainSwap-representanter rådde sina användare från deras officiella Twitter-konto att inte köpa någon av plattformens inbyggda token, ASAP medan de undersökte attacken. Mindre än en timme senare gav de ut en annan tweet, råda användarna att de hade tagit bilder av alla innehavare och LP-skivor före hacket.

De uppgav också att de skulle sätta in en kompensationsplan för de påverkade tokens. Rapporter visar att attacken påverkade mer än tio projekt. I decentraliserat orakelparaplynätverk stulades mer än 3 miljoner av sina UMB-tokens. Under tiden riktade hackarna också projekt som Antimatter, Dafi, Blank, Razor och Oro.

Hacket påverkade också det användarstyrda prognosprotokollet Option Room. Enligt en tweet de utfärdade den 10 juli, angriparna stal $ 550 000 för sitt ursprungliga token-RUM.

Nyare uppdateringar från ChainSwap avslöjade att teamet hade fryst Binance Smart Chain (BSC) mappningsadress, i ett försök att filtrera bort hackarnas adresser. Plattformen rekommenderade också:

”Smart kontrakt påverkas, inte plånböckerna som interagerade med Chainswap. Pengar från enskilda plånböcker är säkra. ”

Sedan hacket har ASAPs pris sjunkit avsevärt, enligt data. Sent den 10 juli led token en kraftig nedåtgående vändning från en annars konsekvent position runt 0,28 dollar till 0,22 dollar på fem minuter. Ända sedan dess har det misslyckats med att återfå den positionen, och har fallit längre ner till punkter på 0,18 dollar. Vid tidpunkten för pressen var ASAP värt $ 0,20.

Den första attacken

Utnyttjandet av den 10 juli är den andra attacken på ChainSwap den här månaden. Under de små timmarna den 2 juli rapporterade plattformen ett utnyttjande som kostade dem 800 000 dollar i skada.

Enligt deras plan efter slakt och ersättning lyckades ChainSwap-teamet med hjälp från polis och OKEx hitta angriparens e-postadress och inledde förhandlingar med dem. Dessa förhandlingar resulterade i att Corra och RAI-tokens återlämnades.

ChainSwap-teamet köpte tillbaka drabbade tokens från marknaden och utfärdade återbetalningar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link