Analytiker tror att CBDCs i slutändan kommer att komplettera Crypto

Analytiker från CoinShares anser att centralbankens digitala valutor (CBDC) inte är en konkurrent till krypto utan snarare ett kompletterande valutarbjudande.

De allra flesta, cirka 90%, av centralbankerna har börjat arbeta med sina egna digitala valutor. Rapporter tyder på att vissa av dessa banker skulle kunna släppa en livskraftig produkt inom de närmaste åren enligt en undersökning från Bank for International Settlements (BIS).

Centralbanker utforskar CBDC: s värld och undersöker om de kan hjälpa till att uppnå offentliga mål. Sådana mål inkluderar att skydda allmänhetens förtroende för valutan, ett stabilt pris och skapa ett säkert betalningssystem och infrastruktur. Om bankerna lyckas och ekonomier flyttar till den digitala sfären skulle allmänheten enligt vissa behålla tillgången till den säkraste formen av pengar.

Förvänta dig en utökning av betalningsdiversiteten, snabbare och billigare gränsöverskridande betalningar och ännu snabbare skatteöverföringar i nödsituationer.

I en intervju med Reuters citerades Meltem Demiorors, chefsstrategichef på CoinShares, att CBDCs ”strukturellt inte är annorlunda än fiat, och de är mycket kompletterande med krypto, inte konkurrenskraftiga.”

Kevin Kelly, chef för global makrostrategi på Delphi Digital hade liknande förhoppningar om samexistens mellan CBDC och kryptovalutor. Kelly uppgav att han förväntar sig att CBDC förbättrar det befintliga monetära systemet med en smidigare överföring av finanspolitiken.

Han tillade att detta sannolikt också kommer att hjälpa kryptomarknader genom att överbrygga klyftan mellan fiat och DeFi.

Vissa analytiker håller inte med

Medan de flesta analytiker är överens om att CBDC kommer att gynna både fiat och DeFi, är vissa inte lika optimistiska. Todd Cipperman, chef för Cipperman Compliance Services, tror att vissa nationer skulle sätta kryptos på baksidan och främja sina egna valutor först.

”Kunde USA: s regering skapa sin egen amerikanska digitala valuta och säga att vi tror på krypto, men bara denna krypto? Visst, jag tror att det absolut kan hända, säger Cipperman.

Det är lätt att se hur vissa regeringar skulle göra detta. Nigeria har till exempel gått från att direkt förbjuda kommersiella banker från att arbeta med kryptobörser till att tillkännage sin egen digitala valuta är på väg.

Intervjuerna som ingick var en del av en serie om digitala valutor som Reuters Global Markets Forum var värd för.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link