Amerikanska kongressledamoten lägger till Dogecoin, Ethereum i portföljen

I korthet

  • Den amerikanska lagstiftaren Barry Moore lämnade in ett avslöjande som avslöjade inköp av ETH, DOGE och ADA.
  • Ethereum, Dogecoin och Cardano har sjunkit i pris sedan Moore köpte dem.

Nybörjarkongressledamot Barry Moore (R-Al) gör mer än bara räkningar. Han köper också mynt.

Moore, som representerar tunnelbanan Montgomery, köpte tusentals dollar i värde Dogecoin, Ethereumoch Cardano från maj till juni, enligt ett avslöjande som lämnades in förra veckan till representanten för representanthuset.

Moore är en av få kongressledamöter som är allmänt kända för att ha köpt kryptovaluta.

Efter att ha köpt Ethereum (ETH) mellan $ 1 001 och $ 15 000 den 5 maj köpte Moore en motsvarande mängd Cardano (ADA) vid tre separata tillfällen: 10, 11 och 13 maj. Exakt en månad senare fick han minst $ 1001 i värde av Dogecoin (DOGE). Hans totala kryptoinnehav uppgår då till någonstans mellan $ 5 005 och $ 75 000 – eller snarare, det var vad de var värda vid köpet. Sommarkrypto-nedgången betyder att de sannolikt är mindre värda idag.

STOCK Act, som antogs 2012, kräver att federala lagstiftare rapporterar vissa finansiella transaktioner. Avsikten är att begränsa möjligheten till insiderhandel på information hämtad från information som inte görs tillgänglig för allmänheten.

Lite risk för det här verkar det. Ethereum, Dogecoin och Cardano har alla tappat sedan Moores köp.

Till skillnad från senator Cynthia Lummis (R-WY), som har integrerat Bitcoin-ägande i sin politiska identitet, har Moore inte haft mycket att säga om kryptovalutan. Han tillhör två huskommittéer – jordbruk och veteranfrågor – medan hans valmöjligheter visar hans band till militären. (Han är också i Congressional Chicken Caucus och Congressional Rural Broadband Caucus.)

Även om Congressional Blockchain Congress, en samling republikaner och demokrater i kammaren, aktivt kämpar för tekniken bakom kryptovalutor, har de flesta amerikanska lagstiftare inte köpt någon direkt. (Med erkännande av detta faktum meddelade Chamber of Digital Congress i oktober förra året att det skulle skicka varje kongressperson $ 50 i värde av Bitcoin.)

Förra veckan höll underkommittén för kongressövervakning och utredningar en utfrågning med kryptoexperter om potentiella kryptovalutaregler. Medan rep Brad Sherman (D-CA) vill stänga [Bitcoin] ner, ”antog de flesta representanter att de fortfarande bildar åsikter om tekniken.

Kanske kommer de att be Moore om hans tankar om DOGE.Source link