Amerikanska idrottare som hoppas kunna göra stora poäng med kryptokontrakt

Eftersom världen av kryptovaluta fortsätter att expandera snabbt tar olika sektorer märke. En intressant demografi som tar steget in i digitala valutor är professionella idrottare.

Allt som krävdes var en tweet på fyra ord, ”Betala mig i bitcoin, ”För före detta Carolina Panthers-spelaren Russell Okung, för att få kryptosamhället att prata. Med dessa fyra ord ändrade han hur vissa idrottare tittar på strukturen i sina kontrakt, särskilt när det gäller att lägga till krypto.

Idén hade nämnts före tweetet i maj 2019. Okung blev dock den första amerikanska pro-idrottaren som verkligen gjorde en push för att få betalt krypto, särskilt bitcoin.

I december 2020 följde Okung upp sin tidigare tweet med en som läste ”betalas i bitcoin. ” Hans önskan uppfylldes. Han fick avleda sin lön till att köpa bitcoin med hjälp från mobilbetalningsföretaget Strike.

”Pengar är mer än valuta; det är makt, sade Okung i ett tillkännagivande om betalningen.

”Sättet att hantera pengar från skapelse till spridning är en del av den makten. Att få betalt i bitcoin är det första steget att välja bort den korrupta, manipulerade ekonomin som vi alla bor i. ”

Det är värt att notera att Okungs tweet om att han kommer att betalas i bitcoin är något vilseledande. Panthers betalade honom inte direkt i bitcoin.

Istället avledde Carolina hälften av sin lön till Strike, och först sedan bearbetades den till bitcoin. En liten men viktig skillnad. Vid tidpunkten för affären skulle Okung ha fått över 240 bitcoins till 27 000 dollar vardera.

NFL-rookie kliver upp

Några andra idrottare har följt i Okungs fotspår, som Sean Culkin och Ifunanyachi Achara. Men en NFL-rookie fångar mest uppmärksamhet.

Jaguars nummer ett i NFL-utkastet, Trevor Lawrence, kommer att få sin signeringsbonus skickad direkt till Blockfolio för att konverteras till bitcoin.

Hans bonus var 24,1 miljoner dollar, nästan 85% mer än Okungs hela kontrakt. Vid tidpunkten för utkastet skulle det ha köpt honom norr om 400 bitcoins.

Lawrence har också gjort vågor i NFT-sektorn med lanseringen av en samling digitalkortsamling. Försäljningen samlade in mer än 225 tusen dollar för lokala välgörenhetsorganisationer. Lawrence har också investerat i Solana.

Vissa proffs känner pressen efter bitcoins krasch

Hype kring idrottare som meddelar sina avsikter att betalas i krypto har varit överväldigande positivt. Men Cryptos krasch för några veckor sedan orsakade lite smärta.

Den ökända flyktiga kryptomarknaden upplevde en betydande krasch som torkade runt 1 biljon dollar från marknaden. Bara Bitcoin, som utgör cirka 40% av den globala kryptomarknaden, drabbades hårt. Den minskade med 30% till sin lägsta punkt sedan januari.

Nedgången påverkade alla investerare lika vad gäller procentuell förlust. Men några förlorade hundratals, medan andra miljoner. Det nya partiet pro-spelare som nyligen har tagit betalningar i bitcoin faller mestadels i den senare kategorin.

Patrick Mahomes var en sådan spelare som ventilerade sin frustration på sociala medier. Han twittrade en mycket lämplig GIF av Michael Scott från kontoret som slet upp med texten “Crypto i morse.”

Medan han inte betalas i krypto, lanserade han en NFT-samling. Han har också länge varit en handlare och anhängare av kryptovalutor.

På baksidan tog Okung kraschen i steg. Han ansåg det inte mer än bara en blip när han tittade på den större bilden.

När han tecknade sin affär handlade bitcoin cirka 35 000 dollar. Så kraschen satte honom bara tillbaka där han började.

De miljoner han förlorade var nästan alla vinster från hans ursprungliga bitcoinbetalning på 8 miljoner dollar. Okung tog tillfället i akt att utnyttja en dålig situation.

Istället för att ha en freakout på sociala medier eller sälja det mynt han hade, köpte Okung doppet.

“Jag investerar mer i mitt framtida jag”, twitrade Okung. “Köpte doppet.” Lyckligtvis för honom har bitcoin sedan återhämtat sig runt 22% sedan han fördubblades.

Spencer Dinwiddie med ett unikt tillvägagångssätt

Idrottare som betalas i krypto börjar inte bara nu. Tillbaka i 2019 begärde Brooklyn Nets-vakt Spencer Dinwiddle att hans kontrakt på 34 miljoner dollar inte skulle betalas i krypto utan snarare tokeniserat.

Idén baserades på en enkel, men samtidigt, komplex fråga. Skulle du investera i en NBA-spelares kontrakt?

Dinwiddie kom på idén själv och skulle låta folk investera i sitt treåriga kontrakt med Brooklyn. Investeringen skulle fungera på samma sätt som de som investerar i statsobligationer eller företagsobligationer.

I grund och botten skulle investerare få tillbaka sin initiala investering i månadsbetalningar plus ränta. Dinwiddle skulle därmed ta emot investerarnas medel innan hans betalningar från laget till och med delades ut.

I grund och botten betalas han tidigare via en konstig form av crowdfunding. Han skulle sedan använda dessa medel för att investera i olika plattformar för att förhoppningsvis tjäna tillräckligt för att betala investerare och ta hem lite extra för sig själv.

Förslaget skulle göra det möjligt för Dinwiddie att konvertera mellan $ 5 och $ 13,5 miljoner till en investeringsplattform. Därför skulle någonstans mellan 60% och 85% av hans kontrakt förbli ett är, medan resten skulle bli grunden för en säkerhet.

Ligan slog tillbaka mot detta förslag, men så småningom kom de två tillsammans och hamrade en överenskommelse. Han fick skapa 90 tokeniserade aktier i sitt kontrakt, som var tillgängliga för $ 150.000 vardera.

Medan endast nio av de 90 tokens sålt så småningom var det ett stort steg mot att integrera krypto i sportkontrakt. Om än på ett unikt sätt.

Framtiden för kryptokontrakt inom sport

Så, vad betyder allt detta för framtiden för kryptovalutakontrakt inom sport, och hur kan de se ut i framtiden?

Som påpekats ovan betalas dessa spelare inte exakt i krypto. Snarare får de sätta in sina inkomster direkt i en plånbok för konvertering eller handel.

För att spelare bokstavligen ska få betalt i krypto måste många ändringar eller ändringar göras i kollektivavtalen i varje liga. Dessa avtal är avtal som sluts mellan ligan, lag och spelare som anger riktlinjer för allt från klädkoder till kontrakt.

Om idrottare har en verklig chans att verkligen tjäna i bitcoin måste det finnas mer positiva resultat från lag, ligor och spelare.

Lag som Sacramento Kings och deras inställning till krypto kommer att behöva spridas till andra organisationer inom NBA och USA: s idrottslandskap.

Kings tillkännagav förra året att alla spelare eller anställda i laget kunde välja att få betalt så mycket av sin lön som önskat i bitcoin.

Det har inte funnits någon bekräftelse på att någon spelare eller anställd har tagit upp sitt erbjudande, men ansträngningen kommer att gå långt. Med varje lag övergångar mot krypto kommer varje följande organisation att ha lättare att göra övergången.

Som Spencer Dinwiddie lärde sig är den här processen inte snabb. Varje liga och dess spelarförbund är också unika och kräver anpassade lösningar.

Trots snigelfarten är det troligtvis bara en tidsfråga innan fler spelare kan övertyga sina respektive ligor att göra kryptobetalningar till ett alternativ.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link