American Express-kortinnehavare kan nu köpa unika NFT-kort

Konst från SZA kommer att säljas som NFT av American Express uteslutande till dess kortinnehavare.

American Express (Amex) har meddelat att de kommer att lägga till en ny fördel för kreditkortskunder. Förmånen är chansen att köpa 14 digitala bilder från en liveföreställning av SZA. Bilderna säljs som icke-fungibla tokens på Ethereum blockchain och kan säljas på nytt eller handlas precis som alla fysiska samlarobjekt kan vara. Flyttet från Amex är en tydlig indikation på att de anser att NFT: er är önskvärda och vill hjälpa dem att bli mer vanliga.

Denna NFT-försäljning är en del av American Expresses strategi för att utforska hur kunder kan tjäna och få belöningar. Ett av dessa utforskningsområden är digitala tillgångar som förmåner för att använda ditt kort, enligt Luke Gebb, chef för digitala laboratorier vid Amex. Gebb vill utnyttja de nästan en miljon unika användarna på Ethereum för att testa lönsamheten att erbjuda digitala tillgångar som förmåner. ”Det är uppenbarligen en tekniskt kunnig befolkning just nu, men den går mer och mer mainstream för minut”, sade Gebb till American Banker. ”Vi tittar på en värld och planerar för en värld där den blir mer vanlig, men detta är tidigt i antagandecykeln.”

Amex UNSTAGED x SZA: The Collection

American Express NFT-försäljningen kommer att innehålla 14 unika bilder från SZAs liveshow på ett företagssponserat evenemang i juni. Deltagarna i evenemanget kunde köpa 10 av de 14 NFT efteråt med de återstående fyra som säljs från och med den 12 juli.

NFT-samlingen är värd på Fanaply, en plattform som specialiserat sig på digitala tillgångar inom sport-, musik- och underhållningsindustrin. Enligt Brandy Sanders, vice president för globala underhållningspartnerskap och erfarenhet på Amex, valdes Fanaply på grund av sin lättförståeliga plattform perfekt för nybörjare i NFT. ”Vi ville verkligen skapa något där om du inte är väldigt bekväm i NFT-rummet än, men du är en SZA-fan, har vi något åt ​​dig”, sa Sanders.

Samlingen är utformad för att fira SZAs framträdande på Amex UNSTAGED tillsammans med fyraårsdagen för hennes debutalbum, CTRL. Nu går den femfaldiga Grammy-kandidaten in i NFT-världen med sina favoritmoment från UNSTAGED-showen, inklusive filmer bakom kulisserna som inte ses i direktsändningen.

Varje NFT kan köpas för $ 100 för alla som använder ett American Express-kort. Ett antal tidigare utgåvor har redan sålt ut, men de outgivna versionerna har ännu inte tappat när detta skrivs.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link