AMD gör anspråk på ’försumbar’ kryptopåverkan på intäktsökningen

Datorprocessorproducenten AMD hävdar att kryptovalutors inverkan på dess resultat har varit ”försumbar.”

Företaget rapporterade att det hade en omsättning på 3,45 miljarder dollar under första kvartalet 2021. Detta är en ökning med 93% av intäkterna under första kvartalet förra året. Den astronomiska uppgången bör inte bli någon överraskning mot bakgrund av den ökande efterfrågan på hårdvara.

Oundvikligen frågade någon hur mycket av de intäkterna som kommer från gruvdrift för kryptovaluta. Trots förtroendet för företagets resultat fram till denna tid verkade VD Lisa Su kämpa för att svara på frågan. Su tvekade med sitt svar och sa: ”Det gör vi inte – vi har försumbar krypto här inne.”

Dålig timing för spelare

Som det visar sig är AMD uppenbarligen inte medveten om hur mycket kryptokurrencybrytning har påverkat sina intäkter. Företaget verkar inte diskriminera vem det säljer sina GPU: er till, vare sig det är till spelare eller kryptovalutagruvar. Denna brist på skillnad ger dem troligen ingen aning om proportionaliteten i deras försäljning.

Ökningen av kryptovalutor och tillhörande vinster från gruvdrift har kommit vid en olämplig tidpunkt för spelindustrin. Datorprocessorproducenter hade redan kämpat med brist på utbud för att möta den ökande efterfrågan på grafikprocessorer. Försörjningskedjestammen orsakad av global coronaviruspandemi under det senaste halvåret har bara förstärkt detta.

Nvidia begränsar sina nya grafikkort för crypto mining

Konkurrenten Nvidia har också gjort anspråk på att kryptovalutan inte har gjort deras grafikprocessorer knappare för spelare. Trots detta meddelade företaget att det kommer att artificiellt begränsa sina nya grafikkort för kryptovalutagrupp specifikt.

Nvidia designade deras GPU-drivrutinsprogramvara för att halvera hashfrekvensen när de upptäcker en Ethereum (ETH) -gruva. De har uppenbarligen utformats för att avskräcka gruvarbetare från att förvärva dessa begränsade datorkomponenter.

Nvidia meddelade emellertid också att de lanserar en ny produktserie som marknadsförs direkt till kryptovalutagruvar. Avsedd för ”professionell gruvdrift” kallade företaget produkterna Cryptocurrency Mining Processors (CMP).

Nvidia kommer också att dra nytta av denna utvecklingslinje. Genom att skilja på olika produktklasser kommer de effektivt att kunna avgöra hur mycket av deras intäkter som kommer från vilka segment av deras kundbas.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link