Altcoin säsongsanalys: BTCD sjunker under 50%, ETH / BTC träffar 0,05


Den aktuella altcoin-säsongen verkar få fart. Bitcoin Dominance (BTC) har precis sjunkit under 50% och ETH har nått 0,05 BTC – parets högsta pris på över 2,5 år. Många altcoins ser enorma vinster och vissa överträffar till och med sina historiska toppar.

Detta gynnas av Bitcoin-prisåtgärder, som har varit mellan $ 50.000 och $ 60.000 under de senaste två månaderna. På kort sikt kan vi sannolikt fortfarande förvänta oss en sidokonsolidering innan BTC: s nästa stora drag uppåt eller nedåt. Om detta prisintervall fortsätter kan vi förvänta oss ännu mer fart för den pågående altcoin-säsongen.

BTCD sjunker under 50%

Bitcoin Dominance (BTCD) sjönk under 50% den 30 april. Denna nivå har inte registrerats sedan juli 2018.

Den historiska betydelsen av denna nivå är stor eftersom den upprepade gånger har fungerat som både stöd- och motståndsnivå. Dessutom är det också ett psykologiskt område, vilket tyder på att Bitcoin inte längre innehar en majoritet av kryptovalutamarknaden.

På veckodiagrammet ser vi en systematisk nedgång i BTCD sedan början av 2021, då indikatorn nådde en lokal topp på 73,5%. Ett långsiktigt dubbeltoppsmönster skapades sedan och dess konsekvenser har manifesterats i en drastisk nedgång i Bitcoin Dominance.

BTCD-diagram av Tradingview

Det är värt att notera att en nedgång under 50% -linjen också är förlusten av en viktig 0.618 Fib retracement-nivå för hela den långsiktiga uppåtgående rörelsen. Om detta område inte återfås ligger de närmaste stödområdena bara i intervallet 36-40%.

Tekniska indikatorer på veckotidsramen är baisse. RSI är på sin lägsta nivå sedan maj 2017, cirka 20. MACD genererar lägre takter med baisseartat momentum, och den stokastiska oscillatorn ligger vid det extremt baisseartade territoriet runt 4,5.

BTCD-diagram av TradingView

Vi får liknande avläsningar på en daglig tidsram, även om vi här hittar de första tecknen på en hausseartad avvikelse. De kan signalera en inkommande studs, men behöver fortfarande bekräftas. Den övergripande trenden är fortfarande klart baissär.

ETH träffar 0,05 BTC

En annan viktig indikator på den pågående altcoin-säsongen är prisåtgärden för Ethereum (ETH), som träffar nya heltidshöjder i förhållande till USD för femte veckan i rad. Vid presstid är priset på ETH $ 2 770.

Det är dock prisåtgärden mot BTC som är avgörande för styrkan hos altcoins. I analysen av ETH / BTC-diagrammet som genomfördes för 3 veckor sedan, när ETH värderades till 0,035 BTC, skrev BeInCrypto:

“Om flytten fortsätter kan ETH potentiellt öka med ytterligare 40% till 0,05 BTC-området.”

Faktum är att den förväntade flyttningen ägde rum och ETH slog värdet 0,05 BTC. Dessutom har det största altcoinet redan brutit över den övre raden i parallellkanalen, där en reaktion förväntades.

ETH / BTC-diagram av TradingView

Om tillväxtdynamiken bibehålls kommer 0,54 BTC att vara ett annat viktigt motståndsområde. Denna nivå har inte registrerats sedan augusti 2018, men är historiskt signifikant. Det beror på att det har fungerat som motstånd / stöd många gånger tidigare (orange cirklar).

Hur länge kommer altcoin-säsongen att vara?

Altcoin-säsongsindikatorn på Blockchain Center-analystjänsten har varit i rött intervall i flera veckor, långt över 75-raden. Det registrerar för närvarande värdet på 96, vilket senast sågs i mars 2018.

Altcoin säsongsindikator | Källa: www.blockchaincenter.net

Bland de största vinsterna under de senaste 90 dagarna listas tjänsten: CHZ (2885%), CAKE (2 751%), MATIC (1 886%), HOT (1 862%) och BTT (1 743%). Men de allra flesta stora altcoins ligger långt före BTC när det gäller ökningar.

Topp altcoins och BTC ökar | Källa: www.blockchaincenter.net

Cryptocurrency analytiker @CryptoCapo_ publicerade ett BTCD-diagram på Twitter, där han diskuterar vikten av 50% -nivån för den fortsatta utvecklingen av altcoin-säsongen. Enligt hans åsikt betyder ett avbrott nedan en fortsättning, medan en studs kan signalera en altcoin-marknaden “paus.”

Hans kommentarer är i linje med vår analys. De bekräftar svagheten och fortsättningen på den nedåtgående trenden för BTCD. Detta stärker möjligheten för fortsatt fortsättning av altcoin-säsongen.

Därför verkar det som att hålla den psykologiska nivån på 50% avgörande för att bestämma altcoins ytterligare öde i förhållande till Bitcoins prisåtgärd. Det mest troliga scenariot förutsätter ytterligare konsolidering och komprimering av BTC-priset, vilket kan leda till en djupare nedgång i BTCD.

För BeInCryptos senaste Bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link