Alpha Finance Lab lanserar ny Oracle Aggregator

Den decentraliserade ekonomin (DeFi) fokuserade Alpha Finance Lab har meddelat lanseringen av Alpha Oracle Aggregator.

Denna nya produkt utvecklades med hjälp av data från två av de största leverantörerna av dataorakler. Nämligen Bandprotokoll och Chainlink. Dess främsta syfte är att möta hinder som förhindrar expansionen av DeFi-landskapet. Som sådan utvecklade den Alpha Oracle Aggregator i ett försök att säkerställa skalbarhet, flexibilitet och säkerhet.

Tascha Punyaneramitdee, medgrundare av Alpha Finance Lab, kommenterade:

”Den hastighet med vilken DeFi-landskapet växer har påverkat hur Alpha Finance funderar på att bygga och skala våra produkter. Alpha Oracle Aggregator säkerställer tillförlitligheten och säkerheten för datakällor samtidigt som den ökar flexibiliteten och skalbarheten för Alpha-ekosystemet. ”

Vilka frågor kommer Aggregator att ta upp?

Mer specifikt kommer den nya samlaren att tillåta Alpha Finance Lab att få åtkomst till verifierade data, aggregerade från upp till tre dataorakler för en enda tillgång på en plats. Dessutom tillåter produkten användare att komma åt data från olika oraklar för olika tillgångar.

Tidigare behövde decentraliserade applikationer (dApps) integreras med flera orakler över flera blockkedjor. Ett krav som ledde till att dApps byggde och underhåller flera infrastrukturer samtidigt. Alpha Finance nya aggregat hoppas kunna neka detta krav.

Soravis Srinawakoon, VD och grundare av Band Protocol, utarbetade:

”Sättet vi aggregerar och levererar data måste anpassas för att underlätta tillväxt och lägga till en strategisk fördel med säkerhet till de decentraliserade projekt som använder den.”

Andra problem inkluderar bristen på säkerhetskopiering för dApps som fungerar i en enda kedja, med hjälp av ett enda data-orakel. Detta leder till problem vid manipulation eller otillgänglighet. Dessutom, när kryptoutrymmet växer, tar det en mängd nya tokens med sig. Denna expansion orsakar svårigheter för dataorakler som försöker tillgodose dApps-förfrågningar om att stödja fler tokens.

Stort år för Alpha Finance Lab

Aggregatorn är inte den första stora lanseringen som Alpha Finance Lab har gjort i år. Tillbaka i mars tillkännagav dess hävstångsprotokoll, Alpha Homora, lanseringen av stakingmöjligheter och en ny tokenomics-modell. I avslöjandet den 28 mars sa Alpha Finance att innehavare av den inhemska ALPHA-token skulle kunna dra nytta av sin produktutvidgning. Specifikt kan ALPHA-innehavare sätta in tokens för att få avgiftsmöjligheter och också låsa upp unika funktioner.

Vid den tidpunkten indikerade rapporter att detta var en av de första gångerna tokenomics integrerades direkt med kärnan i underliggande protokollanvändning.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link