AllianceBlock-partnerskap med GBG strävar efter att effektivisera DeFi KYC

Globalt överensstämmande decentraliserad kapitalmarknad AllianceBlock och specialist på identitetsdatainformation GBG har meddelat ett strategiskt avtal som syftar till att underlätta KYC i decentraliserad finansiering (DeFi).

Enligt tillkännagivandet kommer GBG: s identitetsverifieringslösningar att integreras i AllianceBlocks decentraliserade protokoll. Inledningsvis kommer GBG att skapa signerade, anonyma och återanvändbara verifieringsrapporter.

AllianceBlock kommer sedan att lagra dessa rapporter via kedjan. Företaget kommer också att erbjuda dessa rapporter till kunder och nätverksdeltagare. Det kommer att göra detta via sin Trustless Know Your Customer / Anti-Money Laundering (KYC / AML) och identitetsverifieringsprodukt.

Engångs KYC

Företagen lyfte fram ett specifikt användningsfall för denna innovation. Till exempel skulle blockchain-användare bara behöva genomgå KYC-verifiering en gång. Därefter skulle de kunna visa sin KYC-överensstämmelse med andra tjänsteleverantörer utan att behöva dela personlig information.

Kunder utanför blockchain och kryptovalutor kan också använda lösningen i mer traditionella fall när KYC krävs.

Matthijs de Vries, CTO och grundare av AllianceBlock, betonade den bekvämlighet som denna lösning innebär för användarna. De skulle inte längre ”behöva gå igenom samma KYC-kontroll för varje institution och skapa ett större datafotavtryck som måste hanteras på ett överensstämmande sätt med lagstiftning som GDPR,” sa han.

Han hoppas att AllianceBlock Trustless KYC / AML och Identity Verification-produkten “kommer att användas av både traditionella äldre institutioner och DeFi-företag som ett effektivare alternativ till nuvarande KYC-processer” genom att utnyttja GBG: s programvara för identitetsinformation.

Integrera DeFi

Ett uttalat mål för AllianceBlock är att ytterligare integrera världarna av traditionell finansiering och DeFi. “Som vi vet finns de för närvarande fortfarande i silo i stor utsträckning och vi vill ändra det”, säger VD och grundare av AllianceBlock Rachid Ajaja.

AllianceBlock är unikt positionerat för att kunna genomföra denna höga ambition. Förutom ledande programvara och blockchain-utvecklare består företaget också av tidigare investeringsbanker. Dessa inkluderar tidigare anställda från sådana som JPMorgan, Barclays, BNP Paribas och Goldman Sachs.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link