Alipay Testing Digital RMB Payment Feature i preliminär prövning

Den kinesiska betalningsappen, Alipay, har lanserat en digital renminbi-lösning för utvalda användare, vilket ger en massa funktioner.

Kinas Financial Associated Press rapporterar att betalningsappen Alipay har lanserat en digital renminbi-betalningslösning, med några finansinstitut som också kommer med. Lösningen har ambitioner att expandera ytterligare under de kommande månaderna.

Alipay testar vattnet

För närvarande är det bara användare på Alipay-vitlistan som kan använda tjänsten, vilket skapar en plånbok kopplad till Internet Commercial Bank. Dessa unika plånböcker kan också registreras anonymt, vilket kan överraska vissa, eftersom banker är angelägna om att implementera KYC / AML-regler i kryptorummet.

Överförda medel skickas till banksparkskort, varav sex för närvarande stöds; ICBC, Agricultural Bank, Bank of China, China Construction Bank, Bank of Communications, Postal Savings Bank och Internet Commercial Bank.

I ett försök att göra processen så bekväm som möjligt tillåter plånboken också överföringar via telefonnummer och e-post. Varje användare får dock endast en plånbok. Rapporten konstaterar också att källor har sagt att Tencent arbetar intensivt med design, forskning och utveckling och drift av det digitala renminbiprojektet.

Tvådelad struktur hänvisar till riktlinjer som utfärdats av Kinas centralbank. Den senare producerar den renminbi digitala valutan, som skickas till banker och sedan är ansvarig för hantering av användartransaktioner. 2.5-nivåstrukturen hänvisar till nya enheter som kan erbjuda ”distributionstjänster”.

Kina fortfarande före paketet

Kina, som redan har ett av de mest sofistikerade ekosystemen för digitala betalningar, försöker öka sin ekonomi med fler digitala förbättringar. Landet är överlägset ledande inom utveckling av CBDC. Det har genomfört flera pilotprogram, vilket resulterat i miljontals dollar i transaktioner.

Kina hoppas kunna lansera tillgången i slutet av året, och andra länder som USA håller koll på den. Trots att de var en viktig aktör i CBDC-rymden rankades Bahamas och Kambodja som de två bästa CBDC: erna.

Andra länder tar dock snabbt fart och går från proof-of-concept-fasen till forskning och utveckling. Detta inkluderar Frankrike, Japan och Australien samt Europeiska unionen. Det krävs fortfarande mycket internationellt samarbete, men bollen rullar verkligen.

Det som har blivit säkert de senaste åren är att finansinstitut och myndigheter ser värdet i blockchain-baserade betalningslösningar. Huruvida detta kommer att existera tillsammans med kryptovalutor verkar variera från land till land, men det finns en påvisbar ökning av tekniken.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link