Alex Wearn behandlar DEX-problem med hybridlikviditetslösning

BeinCrypto pratade med Alex Wearn, VD för IDEX om sitt börs nya lösning på vanliga DEX-frågor. Det decentraliserade utbytet kombinerar användarupplevelsen av ett centraliserat utbyte med det ägande som DEX garanterar.

Wearn har varit en del av kryptoutrymmet sedan 2012, och som de flesta började i ett centraliserat utbyte. Emellertid blev säkerhets- och ägarfrågorna som plågar denna typ av utbyte från tredje part snart uppenbara.

“Min grundare hade faktiskt några medel på Mt. Gox utbytte och förlorade dem 2014 med det stora hacket där, och det pekade på en uppenbar typ av uppenbar fråga inom kryptovalutorummet, ”förklarar Wearn.

Dessa hack är inte ovanliga eller hittades bara under de tidigare åren av kryptovaluta. Nyligen kompenserade Thodex, en handelsplattform i Turkiet, med miljontals dollar bedragna från kunder.

Som svar på den här typen av frågor vände Wearn och hans medgrundare till decentraliserade utbyten, där användare kontrollerar sin krypto snarare än att lämna dem i händerna på en vårdnadshavare.

”Det finns många utmaningar när det gäller både användbarhet och prestanda.”

Det är inte hemligt att decentraliserade börser står inför betydande problem när det gäller avgifter och order.

Att driva på en decentraliserad börs är inte enkelt. Det finns flera utmaningar, inklusive hög latens, misslyckade transaktioner och likviditetsbrist.

”Eftersom det inte finns någon process genom vilken transaktioner beställs, skickar du bara transaktioner direkt till nätverket och väntar på att de ska brytas, det finns en hel del problem som kan dyka upp som inte är särskilt användarvänliga. Saker som att bli front-run betyder att en annan transaktion införs framför din för att ge användaren ett sämre pris, förklarar Wearn.

”Det ökar kostnaden för dessa transaktioner och kan i värsta fall leda till det som kallas en misslyckad transaktion där användarna faktiskt spenderar pengar för att blockchain-nätverket ska försöka behandla en transaktion, men det går inte att genomföra.”

Misslyckade transaktioner är ett stort problem. Forskning från Dune Analytics visar att 2-5% av transaktionerna på Ethereum-baserade DEX misslyckas på grund av komplikationer.

Utöver detta saknas ofta användarupplevelsen på dessa börser. Centraliserade börser har fördelen av att använda enkla transaktionsmetoder på grund av deras vårdnad. Det betyder att vem som helst helt enkelt kan ladda ner appen och trycka på ”sälj” eller ”köp” eftersom börsen kör orderna åt dig.

Hitta balansen

Wearn och hans plattform IDEX försöker ta itu med dessa problem genom sin hybridutbytesdesign. Börsen tar de bästa funktionerna från centraliserade börser utan att äventyra ägandet till en DEX.

”Det handlar om att hitta en balans mellan att ge användarna tillgång till en del av den teknik som blockchains medför och samtidigt skydda dem från några av de utmaningar och tekniska hinder som kommer från att interagera med tekniken.”

På gränssnittet är utbytet säker på att det inkluderas mer polerade funktioner. Det står till och med på sin webbplats: ”Du undrar om det verkligen är en DEX.”

Plattformens senaste och djärva försök att ta itu med viktiga frågor är dock genom den nyligen avtäckta Hybrid Liquidity. Teamet planerar att lansera den här nya produkten i slutet av juni men visar redan sitt löfte.

Detta projekt kombinerar en orderbok och handelsmotor med likviditetspooler från en automatiserad market maker (AMM). Det syftar till att undvika problem som front-running och misslyckade transaktioner.

”Användare kommer att kunna se likviditeten från likviditetspoolen i en orderbok, och det kommer att kunna handlas direkt mot den likviditeten, liksom genom att hålla sig som limitorder, stoppförlust, andra ordertyper som traditionellt inte är tillgängliga inom AMM, säger Wearn.

”Så det är typ av att uppnå en balans där vi tar in några delar av blockchain.”

Skapa ordning, ta bort konkurrens

Wearn förklarar att denna hybridmodell fungerar genom att prioritera och ta bort möjligheter som kan skada den genomsnittliga användaren.

”Den stora skillnaden kommer att vara att vi har en off-chain matchningsmotor som prioriterar och dirigerar transaktioner i samma ordning som de tas emot i. Vad detta betyder är att användare inte längre tävlar mot varandra för att försöka bli den första transaktionen i AMM. Det fortsätter på ett mer ordnat och rättvist sätt som liknar vad du kan förvänta dig vid ett traditionellt utbyte. ”

”Så du har den här fina blandningen av användarupplevelse där till exempel affärer utförs omedelbart utan risk för misslyckande och utan hög glidning eller potential för front-running, men du har fortfarande AMM: s decentraliserade karaktär när det gäller smarta kontrakt- baserad vårdnad och smarta kontraktsbaserade marknadsskapande och likviditetspooler, förklarar han.

Wearn tror att detta kommer att ta itu med smärtpunkter för både AMM-användare och orderbokhandlare. ”Det kommer att ge dem en djupare likviditetslösning genom att integrera med likviditetspooler. Så vi tror att det kommer att ge något för båda sidor av marknaden när det gäller deltagarna, säger han.

“Fortfarande under utveckling”

För Wearn är DeFi-utrymmet fortfarande under utveckling, med många inblandade på grund av det aktuella spekulativa intresset. Men han anser inte att detta är en dålig sak.

”Det leder till en explosiv mängd tillväxt, massor av finansiering för nya team, alla dessa som kommer att leda till större och bättre plattformar som kan tjäna användare som kanske inte är lika tekniskt kunniga eller villiga att hoppa in i den här typen av huvudet först. ”

Wearn tror att bygga ett utrymme för dem som inte är DeFi-experter är en flerstegsprocess.

”Det finns egentligen två komponenter för att få bort användare från centraliserade börser. Det byggs arkitekturen som gör att de kan replikera vilken handelsupplevelse de är vana vid och de önskar men på ett decentraliserat sätt. Sedan finns det också att göra dem bekväma och ge dem verktygen för att hantera vårdnadsaspekten på ett sätt som är säkert och säkert. ”

Utöver detta anser Wearn förbättringarna i basnivåfunktionaliteten som en utmärkt startpunkt för nästa utvecklingssteg.

”Jag tror kanske vad det som kanske uppmuntrar mig till DeFi just nu är, så vi har sett det senaste året, två år, verkligen explosionen av typ av ekonomins basnivåfunktion men replikeras i smarta kontrakt”, säger han .

”Vi återskapar verkligen en hel del av byggstenarna i den traditionella finansvärlden men i detta parallella rent digitala ekosystem.”

”Nu när denna grund läggs finns det en möjlighet att bygga nya system ovanpå den, som kombinerar dessa på kreativa och tidigare inte möjliga sätt.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link