Alchemy värderas till $ 500 miljoner, efter $ 80 miljoner investeringar

[ad_1]

Blockchain-teknikleverantören Alchemy har samlat in 80 miljoner dollar i sin serie B-finansieringsrunda, vilket höjer sin värdering till 500 miljoner dollar.

Alchemy kommer att använda kontantinjektionen för att utöka utvecklarverktygen till andra blockkedjor förutom Ethereum (ETH). Det planerar också att stärka sin närvaro i New York och Kalifornien, samt att expandera till Europa och Asien.

Finansieringen leddes av Coatue Management and Addition LP. Det inkluderade också DFJ Venture Capital, fotbollsklubben Manchester United ägare Glazer-familjen och rockbandet Chainsmokers.

Ökade blockchain-investeringar

Denna investering är bara den senaste på ett år fylld med högvärdiga medel. Enligt CB Insights har 156 nystartade företag med fokus på digital teknik samlat in 3,1 miljarder dollar hittills i år. Detta står i kontrast till 341 affärer som drog 2,3 miljarder dollar i finansiering för hela 2020.

”Det belyser verkligen kraften i blockchain och hela branschen och hur blockchain har blivit mer mainstream”, säger Alchemy grundare och VD Nikil Viswanathan.

Blockchain agnostiker

Alchemy grundades 2017 och begränsade sig till utvalda kunder. Sedan öppnandet för allmänheten i augusti 2020 driver det nu 70% av de bästa applikationerna på Ethereum. Dessa inkluderar NFT-plattformar som OpenSea, Nifty Gateway, SuperRare och Makersplace. Det underlättar också decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi).

Som en del av finansieringen syftar Alchemy också till att utöka sina tjänster till andra blockkedjor. Alchemy kallar sig ”blockchain agnostiker” och vill hjälpa så många distribuerade datornätverk som möjligt, säger Alchemy-grundare Joe Lau.

Till exempel planerar den att utvidga sina verktyg till Flow, vilket driver den populära NBA Top Shots NFT-samlingen. ”Investerare ser oss som en satsning på blockchain-industrin som helhet,” sa Lau.

Ledande oberoende regissör på Morgan Stanley Tom Glocer noterade att han investerade i Alchemy på grund av deras ”systemiska teman”. Han fann deras grundläggande tillvägagångssätt tilltalande. ”Jag kunde inte berätta om bitcoin (BTC) skulle gå upp eller ner eller om jag skulle köpa eter (ETH)”, sa Glocer, ”Jag vill investera i plockar och spader.”

Han säger att uppskalningen kommer att vara en utmaning för de 20 anställda. ”De måste skala upp företaget för att hantera nivån på inkommande,” sade Glocer.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link