Aave Transactions Surge, Efter lansering på Polygon

[ad_1]

Efter lanseringen på Ethereum (ETH) sidokedja Polygon förra veckan har användningen av decentraliserad finansiering (DeFi) likviditetsprotokoll Aave (AAVE) ökat.

Under de senaste sju dagarna har Aave-transaktioner på Polygon hoppat 50%, över 21 000. Dessutom har antalet unika aktiva plånböcker ökat med nästan 20% till 2800.

Även om det var nere från lanseringsveckan nådde transaktionsvolymen 256 miljoner dollar, i skrivande stund. Bytet till Ethereum-sidokedjan gör det möjligt för Aave att erbjuda sina tjänster utan att behöva betala gasavgifter.

Källa: DappRadar

Vad är Aave?

Aave är ett DeFi-likviditetsprotokoll. Det innebär att det möjliggör skapande av utlåningspooler som gör det möjligt för användare att låna ut eller låna olika kryptovalutor. Användare sätter in medel som de vill låna ut i dessa likviditetspooler. Låntagare kan sedan dra sig ur dessa pooler för att ta upp ett lån. Flera olika tokens kan användas i dessa transaktioner. Till exempel kan en låntagare ställa säkerhet i DAI och sedan låna i ETH.

Aave underlättar detta genom att utfärda två typer av tokens. För det första använder långivare aTokens så att de kan samla ränta på sina insättningar. För det andra finns det Aave-tokens, som är protokollets ursprungliga token. Aave-token ger sina innehavare fördelar som rabatter eller inga avgifter alls när de tar ett lån.

DeFi-appar blomstrar på Polygon

Polygon är en plattform utformad för infrastrukturutveckling och skalning på Ethereum. Det är ett protokoll byggt för att ansluta Ethereum-kompatibla blockchain-nätverk, men är inte det nya Ethereum. Istället är det en av många lösningar för att ge högre genomströmning och hantera höga gasavgifter.

För närvarande blomstrar decentraliserade finansappar på Polygon. Förutom Aave är QuickSwap ytterligare ett DeFi-protokoll med ökad antagande. Precis tidigare idag tillkännagav DeFi stablecoin infrastrukturprotokoll mStable sin lansering på Polygon.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link