$ 8 miljoner förlorade i större ChainSwap-exploatering


Viktiga takeaways

  • ChainSwap drabbades av ett utnyttjande igår kväll, vilket resulterade i förluster till ett värde av 8 miljoner dollar.
  • Angriparen sålde flera tillgängliga tokens på protokollet genom decentraliserade utbyten, vilket innebär att de tankade i värde.
  • ChainSwap har pausat sin Ethereum to Binance Smart Chain-bro och lovat att airdropa nya ASAP-tokens till innehavare.

Dela den här artikeln

ChainSwap träffas igen.

Tokens lider i ChainSwap Attack

ChainSwap har drabbats av ett nytt utnyttjande.

En hackare hittade en sårbarhet i det decentraliserade börsens smarta kontraktskod igår kväll. Det gav dem ett sätt att komma åt protokollet och sälja tokens som är tillgängliga på ChainSwap via andra börser.

Wilder Worlds n3o publicerade en analys av händelsen och förklarade att exploateringen gjorde det möjligt för angriparna att prägla 20 miljoner WILD-tokens till sin adress.

Flera tokens påverkades och har sjunkit i värde till följd av att hackaren sålde dem på den öppna marknaden. Annat än Wilder World, led Antimatter, Optionroom, Umbrellabank, Nord, Razor, Peri, Unido, Oro, Vortex, Blank, Unifarm och flera andra projekt i händelsen.

Attacken beräknas vara värd cirka 8 miljoner dollar. En av hackarens plånböcker, som visar hur de kör flera swappar på 1-tums Exchange, kan visas på Etherscan.

ChainSwap är en kedjebrygga som fungerar som ett nav för flera kedjor. Den stöder Binance Smart Chain, Ethereum, Polygon och Huobi Eco Chain. Projektet samlade in 3 miljoner dollar i en finansieringsrunda med stora branschaktörer som Alameda Research, CMS Holdings och Rarestone Capital i april.

Attacken följer ett nytt ChainSwap-utnyttjande som inträffade den 2 juli, vilket resulterade i förluster på cirka 800 000 dollar. Teamet publicerade en plan efter slakt och ersättning efter händelsen, men det har ännu inte lagt upp en fullständig uppföljning av gårdagens attack.

Flera projekt meddelat att de hade påverkats av attacken på Twitter igår kväll. Många har lagt ut meddelanden som uppmanar tokeninnehavare att undvika handelstoken eftersom de planerar att kompensera investerare genom att prägla nya tokens. ChainSwap postade också om händelsen och bekräftade att det ”undersökte exploateringen” och hade dragit likviditet för sin ASAP-token. Det tillade att det skulle sända en ny ASAP-token till berörda innehavare. ChainSwap följde sedan upp med ett inlägg som bekräftade att det hade frusit sin Ethereum till Binance Smart Chain bridge.

ASAP minskar för närvarande med 13,3%, men många andra tokens har drabbats mycket hårdare. Antimatter: s MATERIA är till exempel ned 68,8%. Många andra tokens har tankat 30% eller mer.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH, ETH2X-FLI och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link