$ 55 miljarder hedgefond Marshall Wace vill gå in i kryptomiljön

London hedgefond Marshall Wace sägs planera sin flytt till blockchain- och kryptoinvesteringsutrymmet

Marshall Wace sägs vara ute efter att komma in i kryptorummet. Den Londonbaserade hedgefonden har för närvarande 55 miljarder dollar i förvaltat kapital. Gör det till en av de största fonderna i världen. Företaget planerar att investera i blockchain-teknik, betalningssystem för digitala valutor och stabila mynt.

Lanseringen av sin första kryptoportfölj sägs vara medveten om investeringar i privatägda digitala finansieringsföretag som befinner sig i ett sent skede av sin utveckling. Tillväxten av kryptovalutor och blockchain-teknik 2021 har sett en uppsjö av stora investerare och fonder som kommer in på marknaden som möjligheter.

Marshall Wace sägs söka investera i sent skede företag som bygger infrastrukturen för digital finansiering. Stablecoins verkar vara ett centralt fokus för företaget. Marshall Wace har tidigare investerat i teknikföretaget Circle, som står bakom det stabila myntet USD Coin.

Företaget har inte bekräftat storleken på den nya portföljen eller om några investerare har anslutit sig ännu.

Stora medel hoppar in i krypto

Flytten är tydligt ett tecken på stora investerare och fonder som vill kapitalisera på den nuvarande marknaden. Marshall Wace kommer att följa stora fondförvaltare som Andreessen Horowitz (a16z). Företaget tillkännagav nyligen sin andra kryptofond, totalt 2,2 miljarder dollar. A16z vill också investera i nystartade digitala tillgångar och blockchain-teknik. Företaget kommenterade sin andra kryptofond. Att säga, ”Vi tror att nästa våg av datainovation kommer att drivas av krypto.”

En nyligen genomförd undersökning utförd på 100 hedgefonds finansdirektörer indikerade också att 7,2% av deras tillgångar skulle delegeras till kryptorummet år 2026. Detta skulle vara en betydande ökning för traditionella hedgefonder.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link