3,6 miljarder dollar i Bitcoin-alternativ löper ut fredag. Här är vad det betyder

[ad_1]

I korthet

  • Crypto-derivatutbyte sitter på 3,6 miljarder dollar i tickande BTC-optioner.
  • Bitcoin svävar för närvarande nära ”max smärtpris” för optionsinnehavare.

Cirka 3,6 miljarder dollar i Bitcoin-optioner förfaller i morgon, vilket ger spekulanterna sin sista chans att antingen köpa tillgången till ett förutbestämt pris eller sälja. Om många investerare väljer det senare, förvänta dig att se mer Bitcoin tillgängligt på marknaden. Om de utnyttjar sitt alternativ kan det höja priset.

Data från Arcane Research pekar på antalet utgångna optionskontrakt till 68 500 BTC på oreglerad Deribit, världens största kryptoderivatutbyte.

Arcane hävdar att ”max smärtpris” är $ 54 000. Max smärta avser det pris till vilket det kumulativa värdet av de optioner som fortfarande finns är det lägsta. Med andra ord får handlare inte mycket rabatt jämfört med att bara köpa Bitcoin på den öppna marknaden – men de upplever ekonomiska förluster genom att ha köpt optionerna och låter dem upphöra att gälla. Bitcoins pris har sjunkit under de senaste 48 timmarna från $ 54,800 till $ 52,900, vilket innebär att utövandet av alternativet kommer att vara ett spelbeslut för många.

”Med tanke på hur bitcoin för närvarande handlar runt det maximala smärtpriset för utgången av optionerna i april, verkar det varken hausseartat eller baisseartat för Bitcoin på kort sikt,” sa Arcane Research-analytiker Vetle Lunde Avkryptera via direktmeddelande. ”På baksidan är detta det gynnsamma utgångspriset för alla optionssäljare, så de vill att priserna ska ligga kvar på dessa nivåer fram till utgången på fredag.”

Bitcoin-optionskontrakt – som ger handlare en chans (men inte en skyldighet) att köpa BTC till ett fast pris kan vanligtvis handlas fram till den sista fredagen i varje månad. De erbjuder olika prisnivåer där handlare kan dra avtryckaren och köpa tillgången. Naturligtvis är varje kontrakt strukturerat annorlunda, med olika inköpspriser, beroende på när det köptes.

I februari, när 3,3 miljarder dollar i optionskontrakt skulle löpa ut, berättade Bequant forskningschef Denis Vinokourov Avkryptera, ”Alternativflödena är ännu inte i den storlek de kan flytta marknaden.” Enligt Vinokourovs uppskattning fanns det mer BTC HODLing än att köpa och sälja vid den tidpunkten, vilket innebär att handeln skulle ha en neutral effekt på priserna.

Lunde säger att trenden fortsätter, särskilt efter kraschen i mitten av april, då priset på Bitcoin sjönk från en höjd över $ 63 000 ner till $ 49 000 på tio dagar. ”I allmänhet verkar det finnas mer innehav just nu än tidigare i april”, sa han.

Han ser dock en viss chans att utgångarna kommer att flytta marknaden. ”Vi har sett att Bitcoin samlas med kraft efter alla månatliga optioners utgångar 2021, så marknadsåtgärden antyder att stora utgångar ger ett kortsiktigt ankare för priset”, sa han.

Det är en punkt som Rob Levy, grundare av kryptohandelsplattformen Hxro, instämde med. Enligt Levy har priset på Bitcoin en vana att doppa innan optionernas upphörande och stiger sedan upp igen. ”Det är intressant att notera att detta datum har markerat en lokal lågprisnivå under de senaste 5 månaderna”, sa han.

Ekin Genç bidrog med rapportering för denna artikel.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

[ad_2]

Source link