3/4 av Latinamerikanska ungdomar Intresserade av Crypto, höjdpunkter Mastercard VP

[ad_1]

Walter Pimenta, Senior VP for Products and Innovation på Mastercard LAC, har betonat intresset för ungdomar i Latinamerika för kryptovalutor.

Kommentarerna kom i ljuset av en intervju som Pimenta gav, där han frågades om hur koronaviruset påverkade betalningarna. Den högre VP betonade att pandemin ökade elektroniska betalningar online, eftersom få kunde göra kontantbetalningar på fysiska platser. Han noterade dock att bland dessa elektroniska betalningar ökade intresset för kryptovalutor.

Växande kryptointresse

I synnerhet noterade Pimenta att kryptovalutor tog fart bland tusenåriga. Medan en större mängd människor handlar kryptovalutor som investeringar, vill många också spendera dem på vardagliga tillgångar.

Pimenta sa att nästan fyra av tio personer (37%) i Latinamerika och Karibien säger att de planerar att använda dem nästa år. Denna siffra hoppar dock betydligt när det gäller yngre människors uppfattning om kryptovalutor. Han sa att 67% av årtusenden är mer villiga att använda dem nu än för ett år sedan. Att lära sig mer om kryptovalutor intresserar ytterligare 79% av årtusenden. Under tiden sa 76% av årtusenden att de skulle använda dem mer om de förstod dem bättre.

Mastercard betalningsundersökning

Siffrorna som Pimenta citerade kom från en undersökning som Mastercard släppte tidigare denna månad. Mastercard New Payments Index beskrev det växande intresset för nya betalningsmetoder globalt.

Enligt undersökningen överväger 93% av konsumenterna att använda nya betalningar nästa år. Naturligtvis innehöll den kryptovalutor, förutom kontaktlösa, biometriska, QR-koder. Även om undersökningen innehöll 15 569 respondenter från 18 länder i fyra regioner över hela världen, var Europa särskilt frånvarande.

Enligt undersökningen sa 40% av de tillfrågade att de planerar att använda kryptovaluta nästa år. På samma sätt som Latinamerika hoppade denna siffra betydligt bland de yngre respondenterna, särskilt i Mellanöstern och Asien.

I april avslöjade Mastercard att man planerade att lansera det första kreditkortet som erbjuder ”digitala valutor” vid köp, i samarbete med amerikanska kryptovalutautbyte Gemini.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link