21% av Bitcoins från Bitfinex Hack har överförts


Blockchain-analysföretaget Elliptic har studerat flödet av bitcoins (BTC) som hämtats från Bitfinex-hacket på 7 miljarder dollar och avslöjade att endast 21% av summan har flyttats.

Undersökningen visar att av de 120 000 bitcoins som stulits från Bitfinex-hacket 2016 finns det knappt 96 000 kvar i den ursprungliga plånboken som hackaren använde.

Stulna Bitfinex-bitcoins

Företaget noterar att de flesta medlen dras in via den mörka webben och sekretessplånböckerna. De flesta av dessa har inträffat under de senaste 12 månaderna, vilket indikerar hur svårt det är att tvätta dessa medel. Dessutom har endast 4% av dessa bitcoins tvättats eller bytts ut.

Ett av de senaste utflödena av BTC inträffade i april 2021, då cirka 12 000 bitcoins flyttades, värd cirka 774 miljoner dollar. Detta inträffade när BTC: s pris steg, så det var tydligt att de dåliga aktörerna ville utnyttja marknadens fart.

Bitfinex-hacket 2016 är fortfarande en av de största kryptovalutahackarna som någonsin har ägt rum. Vid den tiden skakade det marknaden och hackarna identifierades aldrig. Till dagens priser uppgår den totala BTC till cirka 7 miljarder dollar.

Elliptic påpekar också det mönster som stulna medel vanligtvis dras in. Dessa hackare flyttar pengarna mellan adresserna och skickar ut små delar till en destination i steg. De kallar detta en ”peeling chain”, vilket gör det svårt att manuellt spåra medlen.

BTC Peeling Chain av Elliptic

Att spåra stulna bitcoins har varit en svår utmaning för industrins insiders och brottsbekämpande myndigheter. Under de senaste åren har utbyten gått samman för att frysa pengar från hackare som försöker ta ut pengar, och detta har fungerat till en viss grad.

Myntblandningsverktyg och nyare protokoll har dock gjort det möjligt för hackare att ta ut delar av sina stölder.

Kryptoförsäkringsskydd

Hacks förekommer fortfarande ganska ofta på marknaden, och på sistone har många fokuserat helt och hållet på decentraliserat finansutrymme (DeFi). DeFi är en stark nisch som ser en stor tillströmning av medel, och nyheten i vissa protokoll gör det till ett enkelt mål för sofistikerade hackare.

Blockchain-analysföretaget Messari noterade att cirka 284 miljoner dollar har stulits från DeFi-marknaden sedan början av 2019. Senast förlorade Spartan DeFi 30 miljoner dollar i en flash-utnyttjande – en av de vanligaste attackvektorerna – på Binance Smart Chain ( BSC).

Som en lösning har vissa projekt påbörjats med integrering av försäkringsskyddslösningar som kompenserar offren från en samlad fond om en incident inträffar. Yearn Finance, Celsius och Bridge Mutual har redan lagt till täckningsfunktioner.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link