$ 100 miljoner DeFi Venture Fund tillkännages av Multicoin Capital

[ad_1]

Crypto-satsningsföretaget Multicoin Capital har presenterat detaljerna i en ny fond på 100 miljoner dollar för att investera i decentraliserad finansiering (DeFi) och icke-fungibla tokenprojekt (NFT).

Managing partner på Multicoin Capital, Tushar Jain, publicerade tillkännagivandet på hans Twitter flöde den 5 maj. Företagets Venture Fund II kommer att kanaliseras till investeringar för Open Finance, Web3, NFT och nya typer av kryptoaktiverad infrastruktur och applikationer, tillade tillkännagivandet.

Jain kommenterade att de senaste åren i krypto huvudsakligen har handlat om att investera i teknisk och marknadsinfrastruktur som har mognat när innovation går uppåt.

”Inte allt kapital skapas lika. Entreprenörer vet detta bättre än någon annan. Vi strävar efter att skilja oss från andra VC: er genom att arbeta hårt för vår portfölj som vi har för Solana, Helium och THORChain. ”

Fokusera på Solana, NFT

Den nya riskkapitalfonden fokuserar specifikt på projekt som bygger på Solana, ett blockchain-nätverk med hög kapacitet för företag.

Företaget uppgav att det har varit en stolt och högljudd Solana-investerare sedan sin första investering i maj 2018 och tillade att det var bland de första att investera i Serum, DEX som körs på plattformen. Det hävdar att det kommer att finnas ett växande DeFi-ekosystem på Solana skrivet inbyggt i Rust, som utnyttjar Solanas prestanda och ansluts till Serums komponerbara beställningsbok på kedjan.

Verkställande partner Kyle Samani anges att investeringarna kommer att gå utöver de saker som företaget tidigare har stött;

”Vi investerar i alla de saker du kan förvänta dig – DeFi, Web3, NFT, Metaverse grejer etc. Men ännu viktigare, vi vill investera i alla de saker du inte förväntar dig. Den galna skiten. ”

Han tillade att människor spenderar mer tid online och Metaverse representerar den logiska slutsatsen av den trenden. Tillkännagivandet bekräftade företagets intresse för virtuella världar och tillgångarna än vad som finns i dem:

”Vi vill investera i alla former av infrastruktur som kan aktivera Metaverse, tillsammans med Metaverse-inbyggda applikationer och marknadsplatser.”

Den 29 april lanserade Polygon en DeFi-fond på 150 miljoner dollar för att öka antagandet och projekt i sitt nätverk.

DeFi TVL når en ny höjdpunkt

Nyheten kommer när det totala värdet låst (TVL) över alla DeFi-protokoll når en ny rekordhög nivå. Siffrorna varierar något beroende på datakälla och projekt de listar.

DeFi Pulse rapporterar en ATH på 77 miljarder dollar den 4 maj, men en liten nedgång idag när kryptomarknaderna svalnar. DappRadar har en något högre TVL-siffra på 78 miljarder dollar medan DeFi Llama noterar ett rekord på 134 miljarder dollar låst över de 188 protokoll som den håller reda på.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.[ad_2]

Source link